Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Háztartási gépek » Össze tudom rakni? Mosógépmoto...

Össze tudom rakni? Mosógépmotor+tricikli ( vagy bicikli )

Figyelt kérdés

Van egy triciklim amihez még nem oldottam meg a hajtást.

Közben cseréltünk mosógépet, és a régi mosógépet szétszedtem és van benne egy elég jó motor. Az lenne a kérdésem hogy mivel tudnám meghajtani a motort. (akumulátor). Van Itthon nekem 1 jó és 1 félig jó akumulátor, rákötöttem a jóra és nem hajtja meg. (a jó akumulátor zselés, a félig jó meg savas de abba már csak 1/3 sav 2/3 víz van)

mivel tudnám megoldani hogy meg tudjam hajtani a motort?

És ha azzal közútön közlekednék belém tudna kötni a Rendőr? (lámpa, macskaszem, küllőszem)

És ajánlotok áttételt?

Úgy próbáljátok elmagyarázni nem nagyon értek hozzá. Sött az elektronikához egyáltalán nem értek.

Lehet nem jó témába raktam. De nem tudtam melyikbe rakjam!

2013. ápr. 4. 19:48
 1/6 anonim ***** válasza:

Mosógép - 220V

Akkumlátor (gépkocsi) - 12V !

NEM MÜKÖDIK!

Akkumlátor feszültsége kevés a 220V-os mosógépmotor meghajtására, több (sok) aksi sorbakötésével a feszültség összeadódik, de ennyi aksi súlyát nem bírja el.

Ráadásul az aksi egyenáram a mosógépmotornak váltóáram kell.

Inverterrel megoldható a feszültség és az egyenáram-váltóáram átalakítása, de neked ez sem megoldás.

A megtehető út távolságáról már nem is beszélve.

Kresz

Gépjárműnek minősül: "olyan jármű, amelyet beépített erőgép hajt." ezért műszaki vizsga (egyedi jármű esetén + tervdokumentáció, szakvélemény kell)

és felelősségbiztosítás, gépjárműadó, stb.

Lehetne kerékpár (a fentiek elkerülésére): olyan, legalább kétkerekű jármű, amelyet emberi erő hajt, és ezt legfeljebb 300 W teljesítményű motor segíti. De 300 W nem sok, te pedig a meglevő motort akarod használni.

[link]

Többet írtam, mint amennyit a kérdésed, ötleted érdemel, nem megoldható, pláne nem minimális ismeretekkel.

2013. ápr. 4. 21:52
 2/6 Salx Narval ***** válasza:
Nem, semmiképp, próbálkozni sem érdemes. Neked egy egyenáramú motor kell, 6-12V-os, attól függően, hogy mekkora az aksi. Ahogy már írták, a te motorod 220V-os hálózati feszültségről működik.Én is azt tanácsolnám, hogy ennyi hozzáértéssel nem érdemes próbálkozni, azt csináld amihez értesz, ehhez kérj segítséget szakembertől.
2013. ápr. 5. 02:47
 3/6 A kérdező kommentje:

Értettem!

Egy barátom tud szerezni kamion akumulátort(csak 1 et) az meg hajtaná? Addig nem veszem meg amíg nem vagyok benne biztos hogy hasznos lesz-e.

2013. ápr. 5. 19:35
 4/6 Salx Narval ***** válasza:
Nagy túrót értetted.:D Ha értetted volna, akkor nem próbálnál egy 220V-s motort aksiról üzemeltetni.:D
2013. ápr. 6. 08:20
 5/6 anonim ***** válasza:

Ooo...semmit nem értesz, felejtsd el ezt az orbánisztikus ostoba tervet!

'Össze tudom rakni?' NEM TUDOD!

Elöbb tanulj:

[link]

[link]

[link]

2013. ápr. 6. 09:16
 6/6 anonim ***** válasza:
Ne hallgass a sok szkeptikusra! Igenis, össze tudod rakni! Működni persze nem fog, de kit érdekel?
2013. ápr. 20. 16:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!