Első esküvői fotózás?
Leginkább tanacsot szeretnék kérni olyanoktól, akik már fotóztak esküvőt. Fotózni tanulok és egy ismerősöm kért meg, hogy fotózzak a bátyja esküvőjén júliusban. Mondtam neki, hogy gondolják át, mert még soha nem fotóztam esküvőt és ez olyan alakom, ami (jó esetben) egyszer van egy életben. Azt mondta, ez kis költségvetésű esküvő lesz és nem szeretnének hivatásos fotóst hívni, mert nincs rá keret, így elvállaltam.
Hogy végre a lényegre térjek, tanácsokat szeretnék kérni olyan emberektől, akik már fotóztak esküvőt.
Nekem egy Nikon D2x vázam van egy AF S NIKKOR 18-200mm 1 3 5-5 6 GII ED objektívvel. Vakum nincs, úgyhogy csak ebből tudok gazdálkodni.
Előre is köszönöm a válaszokat!
A tapasztaltak azt szokták tanácsolni, hogy tanulni nem "megismételhetetlen" eseményen kell elkezdeni. Először vállalj csak jegyes fotózásokat, ott megszokod a beállításokat, megszokod, hogy mit, hogyan érdemes csinálni, hogyan kell instruálni a párt, és ha elszúrod,akkor meg lehet ismételni. Emellett fotózz esküvőkön, de ne mint 1. számú fotós, hanem valaki mellett, ugyanilyen okokból.
Az esküvőn viszont mindeni nagyon morcos lesz, ha béna képeid születnek, értem, hogy tanulod, meg géped is van, de ez így kevés tapasztalat nélkül (amúgy az objektíved teljesen alkalmatlan esküvő fotózásra, a templomok/házasságkötő termek ritkán jól megvilágított helyszínek)
Ha korrekt vagy, akkor nem vállalod el, vagy csak egy másik fotós mellett, hogy több kép legyen.
Kevés lesz a 18-200. Gyenge képminőség, kis fényerő és még vakud sincs. A D2x sem egy sötétség bajnok, magas ISO-n a mai belépő APS-C vázak is leverik. Ha nem a szabad ég alatt, napos időben lesz az esemény, akkor maga a cucc is kevés lesz, és a tapasztalatodról még nem is beszéltünk.
Menj be a templomba vagy a házasságkötő terembe hasonló napszakban, mint amikor az esküvő lesz, és készíts pár próbaképet egy haverral. Ha már azzal szenvedsz, akkor felejtsd el az egészet.
Nagyon rossz tanács a kérj kölcsön/vegyél egy vakut.
A vakut ugyanis szintén meg kell tanulni használni, a jó vaku használat messze több annál, hogy felcsattintom, és csinálok mindent ugyanúgy, ahogy eddig, kis túlzással a vakuval újra kell tanulni a fotózást.
De a vaku sem fogja megoldani a problémáját, hogy az objektíve egy igazi utazó zoom, alkalmas arra, hogy papa a gyerekeket fotózza a nyaraláson, de alkalmatlan rendezvény fotózásra.
Szia!
Szerezz be egy fix 50 1,8 as obit és egy vakut amivel a plafonba (ha fehér) villantasz a belső terekben ez működni szokott.
Milyen "anyagot" szívtok egyébként? Kérnék belőle én is...:)
Még, hogy nem kell vaku....akkor mivel fogod bevilágítani a teret, Te észlény ???? Gyertyákkal, vagy zseblámpával ??? Idióta barom.....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!