Milyen laptopot kérjek?
szeretnék egy laptopot de hogy milyet azt még én sem tudom.
valami olyasmit szeretnék ami árban jó,könnyű,és ha valahova viszem vagy csak otthon szeretném használni nem íróasztalnál akkor ne legyen töltős hanem 1-2 óráig bírja az aksija.
Helló,
Azok, amik direkt arra mennek, hoogy vékonyak és könnyűek legyenek, az "ultrabook" kategóriába tartoznak, ezek elég drágák. Az akksik 1-2 órát biztosan kibírnak, általában egy 4-cellás akksi min. 3-4 órát bír újkorában.
Nézz ki egy méretet, hogy mekkora lenne jó, pl. jó-e a 13 collos, vagy inkább 15-ös kell? A legtöbben 15-öset használnak. Utána már csak azon belül nézelődj.
Mire kell? Netezés, szövegszerkesztés, játékok, kép- és videószerkesztés? Kb. ilyen sorrendben kell egyre drágábbat nézni.
Netezés, szövegszerkesztés: Core i3-mas processzorosok jók erre, legalább 4GB RAM kell. Ha SSD merevlemez van benne, akkor az is gyorsít a gépen. Ha sokmindent akarsz rajta tárolni, akkor HDD merevlemezeset nézz, mert a HDD-ből nagyobb kapacitású jön ki ugyanannyiból.
Ha játszani is akarsz, akkor olyant nézz, amiben van külön videókártya (nem az alaplapra integrált), legalább Core i5-ös proci, valami nagyobb kapacitású SSD és minimum 4GB RAM, ami bővíthető 8GB-ra.
Nézd meg, hogy a billentűzete tetszik-e, kényelmes-e neked. Kell-e, hogy legyen külön számbillentyűzete? A tapipad kényelmesen használható-e? A tapipad alatti "egérgombok" könnyen lenyomhatóak-e? A billentyűzetnek van-e háttérvilágítása (ha sokat használod este, akkor jó, ha van).
Én a Dell, Lenovo márkákat kedvelem, de az Acerek sem rosszak. És persze mindenkinek másik márka a kedvence...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!