Töltő, ELDOBHATÓ (! ) ELEMEKHEZ? Hogyan működik? A nem tölthető elemeket hogyan tudja feltölteni? Tegnap láttam egy boltban. Biztonságos? Tapasztalatok?
Szerintem kamu.
Rá is szokták írni az "eldobható" elemekre, hogy FELROBBANTHATNAK, HA TÖLTENI PRÓBÁLOD...
Én nem próbálkoznék vele.
Egyébként az euronics -boltban láttam,
itt találtam egy német tesztet róla:
.............
egy kis google fordítás :)
TEST: STRONG Elixia - Hálózati töltő nem újratölthető és akkumulátor elemekhez.
2015/01/19
Vagy még nem - akkumulátorok tartoznak a töltőt, a hagyományos elemeket a kukába? A vevő és Zuberhörhersteller "erős" megvan a "Elixia" a töltő is eldobható elemek és Ni-Cd és Ni-MH akkumulátorok a programban. Mi fogott, és nézd meg, milyen a "Elixia" mindig kihozza a mi akkumulátorok, amelyek egyébként közvetlenül mozgatja a szemetet, ez a kompakt eszköz, valamint egy pár használt elemeket. Meg kell emlékezni, hogy a hagyományos alkáli elemek általában nem célja a töltés természetesen mindig. Ugyanakkor, ha az erős Elixia biztosan, hogy életét kiterjesztése.
Erős Elixia 5
A "Elixia" tesz jó benyomást
Erős Elixia 4
Kapcsolatok részletesen
Külsőleg teszi a töltőt egy nagyon jó benyomást. Van, mint a legtöbb kompakt eszközök, műanyag és mutat egy hasonló alakú, mint a hagyományos BC-eszközök, amely megtalálható például az építési piacon. Nettó tömege mindössze körülbelül 100 g és méretei 70 x 28 x 120 mm (szé x mé), akkor minden bizonnyal az egyik a nagyon kompakt rakodók. Az elemek és akkumulátorok, amelyek maximális kapacitása 2700 mAh terhelést. A maximális kimeneti áramerősség meghaladja az 350 mA nem, de mind a négy bővítőhely is szállítható ez az érték ugyanabban az időben. A töltési idő természetesen függ az akkumulátorok nagy kapacitású mint 2200 mAh akkumulátorok kell tölteni két alkalommal egymás után.
Erős Elixia 2
Állapotjelző LED-ek
A kijelző ad, vannak nem csak feletti LED mind a négy elemet slot ad tájékoztatást az aktuális állapotot. A piros szín azt jelzi, hogy az akkumulátor töltése Zöld bejelentette, hogy vége a töltési ciklus és remélhetőleg működési akkumulátort. Egy érvényteleníti az a LED nem mond semmit a jó, az akkumulátor valószínűleg sérült bármilyen módon és módon, vagy egyszerűen csak túl öreg. Az egység fér összesen négy elem, vagy AA vagy AAA kisebb formátumban, más formátum nem férnek el.
A kezelése nagyon egyszerű valóban. Mivel sem a konkrét töltő áram vagy más kézzel kell beállítani a készüléken, csak az maradt hátra, hogy telepítette az elemeket a töltőt. Mi már előre gombos nekünk két AA elem. Egyikük teljesen üres, a másik az utolsó harmadban a tényleges életciklusát. Kb 1 órás töltési nem tudjuk felismerni bármilyen szokatlan hőség. A beépített túlmelegedés elleni védelem és biztonság mechanizmus biztosítja, itt egyébként a nyugalmat.
Squire vett négy órányi töltés mi akkumulátorok gyengült, már egyszerre helyezték a töltőbe. Szintén a különböző töltöttségi állapotát az elemeket úgy tűnik, nem befolyásolja a töltési idő, hogy, és miután látta a "kész" kifejezés helyébe elemek, a töltőt kell közvetlenül megint. Ez azt sugallja, hogy nincs belső mérések esetén, de csak az adott elem automatikusan kiválasztásra kerül, majd a programozott díj történik. Most minden forog kockán, hogy mi a feltétele az akkumulátorok feltöltése után? Dióhéjban: Nagyon jó! A akkuteszter egyaránt mutatja akkumulátorok a zöld. Érdekes, hogy az akkumulátor teljesen elfogy, ismét tele bőrkiütés és az egyik előtt, hogy volt néhány életet valamivel alacsonyabb. Biztos, hogy attól is függ, a belső kémiai összetétele jelentősen profitált a halott akkumulátor töltésével.
Erős Elixia 3
Helyet biztosít akár négy elemet / akkumulátort
A Strong töltő nem újratölthető és akkumulátorok biztosítják hang szolgáltatás. Aki persze akar letölteni jó minőségű akkumulátorok és pontos, precíz beállítását a töltő áram értéke készletek, stb, kell vonnunk az egyéb készülékek jelenik meg. A gyors rakodás de az erős egység nagyon jó. Továbbá a ténylegesen elköltött alkáli elem, amelyet egyébként vándorolnak a szemetet, új életre. A feldolgozó ebben az árkategóriában teljesen rendben van, a könnyű kezelhetőség és a rugalmasság hálát adott alkáli, Ni-MH és Ni-Cd díjat. A 34.90 kapsz egy kompakt, könnyű és olcsó töltő.
Olcsó és egyszerű töltő nem újratölthető és akkumulátorok
nagyon jó
tartozékok
2015/01/19
+ Rengeteg Ni-MH, Ni-Cd és lúgos eldobható elemek
+ Teljesen egyszerű kezelést
+ Automatikus felismerése akkumulátor típus
+ Rengeteg négy elemek / akkuk egyidejű
+ Compact
- Nem beállítási lehetőségek
- Max 350 mA töltőáram x 4
Ilyen, vagyis ehhez hasonlót én csináltam úgy 5 évvel ezelőtt, maximum 1000 Forint volt hozzá az alkatrész.
Jól működik, csak úgy 10-ből 3 elem felrobban, vagy szétnyílik, meg a feltöltöttek sem bírják addig, mint új korukban.
Végigolvastam a német tesztleírást és elég nehezen hiszem el, hogy full lemerült, gyakorlatilag döglött alkálielemet használható mértékben életre keltene egy töltő.
Esetleg nem teljesen lemerültet kicsit "gatyába rázni", az elképzelhető.
De ez a teszt éppen azt írja, hogy a totál lemerült elemet simán az elem tesztelő zöld tartományába töltötte, a kevésbé lemerültet gyengébben.
A teszt azt is írja, hogy az elem töltöttségétől függetlenül a berendezést az elem behelyezése után a teljes programozott töltésciklust végigküldi az elemen. Még a totál feltöltött elemen is. Vagyis ennek a szerkentyűnek semmilyen töltésszabályozása nincs, csak vezérlése.
Szerintem ezzel a kütyüvel jó eséllyel lehet lángba borítani a szobát, bármennyire is áradozik a (talán lepénzelt) tesztleírás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!