Ha égett szaga lett hirtelen és megolvadt a műanyag, akkor ezeknek az akksiknak annyi?
Csináltam egy telepet, a fényképen látható, 3x2700 mAh sorosan, ill. egyenként 6 db 2700-es párhuzamosan kötve, mert egy kamerához ez kell nekem, hogy sokáig bírja, na és hiába biztosítékoltam le, egyszer csak arra lettem figyelmes, hogy füstöl és szaga van. Forró is lett.
Szerintetek akkor most ennek a sok akksinak végleg annyi és lehet őket kidobni vagy nem ártott meg nekik annyira?
(mostanáig se jöttem rá, mi ért össze)
jaj ne vicceljetek már, a kamera 7-9 V között működik kb, na és én 2700-es akksikból csináltam pakkot, azaz 6 db-ot sorba kötöttem, ez így 7,2 V (ugye töltve 8,7 is), na és aztán ezeket a sorba kötött 7,2 V-os, 6 db-os egységből kötöttem 3-at párhuzamosan, hogy akkor 2700 x 3 = 8100 mAh-s telep lett 7-8 V-tal.
Na így lett belőle egy telep, és ez a fesz kivezetve RCA-ra.
De miért? mi tudott volna történni? ekkora is fel tud robbanni?
És a biztosíték miért nem vágott ki? (2 A-es)
és most akkor tönkre mentek ezek az akksik vagy sem? hogyan tudnám azt megnézni?
ja most látom, legelőször tényleg rosszul írtam, bocs
szóval természetesen 6 db sorosan, majd a 3x6 db párhuzamosan
Azért a kérdésben nem ezt írtad. Szedd szét az egészet, és utána szépen, figyelmesen kösd össze. Először megcsinálod a 3 soros pakkot, utána párhuzamosítod őket.Gondolom egy kettes, meg egy négyes tartó összetartozik. Akkor ezeket ott helyben kösd már össze, mert így az összes vezeték feleslegesen meg a szigszalag gubicsba.
És lehetőleg a forrasztásokat zsugorcsővel szigeteld, ne szigetelőszalaggal. És a végén kapni fogsz egy rendezett, átlátható akkupakkot.
de figy, én pontosan Így csináltam ahogy leírtad, csak oké, az igaz, hogy szigszalaggal ... és sokáig működött is egyébként, ma volt az első alkalom fél éve, hogy valami gixer volt, és elkezdett füstölni :(
azóta se jövök rá miért, és tiszta szerencse h pont észrevettem, egyszerűen érthetetlen
ja és igen, úgy van, ahogy gondolod, tehát 1 db 4-es és 1 db 2-es összetartozik, ezek alkotják a 6 db sorba kötött egységet, igen! na és ebből van 3
hát ebből minden oké, egyedül azt nem tudom, hogy az akksi zárlatosságát hogyan tudnám megnézni ...
bár az automata töltő elvileg jelzi ha rossz, úgyhogy akkor végigküldöm az összeset rajta ...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!