Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Miért van az hogy félek a...

Miért van az hogy félek a haláltól?

Figyelt kérdés

20 éves fiú vagyok és félek a haláltól. NEM VAGYOK EMOS.

(Az én színeim a piros és a fehér). Néha olyan érzéseim vannak hogy te jó ég itt vagyok 20 éves és utánna eljön az a idő mikor elkezdek öregedni és meghallok. Meg azon gondolkozok hogy vajon szenvedni fogok e az utolsó óráimban vagy elcsap a villamos és kész. Meg ilyenkor előjön a tisztaság mánia is hogy pl. találkozók egy csajjal és nehogy előtte elkapjak vmi virust vagy fertőzést és ne tudjak vele találkozni. Igaz ez az utolsó mondat nem tartozik a kérdéshez :D .Na de szóval miért is félek én ennyire a haláltól ?

2009. nov. 6. 21:51
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
17%

oké, bekapcsolom a gondolatolvasómat és megállapítom, hooooggggyy "TERHES VAGY", jah nem, újra próbálom, ahhh, nem nem tudom miért félsz a haláltól.

Az viszont valószínű, hogy túl sok időd van, hogy ilyeneken aggódsz. A villamosra meg egy k.aszott jó technikám van hallod. Mielőtt átmegyek a sineken, körbenézek! Teccik érteni?

noh..

Ha minden este másik csajjal vagy gumi nélkül, olyan csajokkal akiknél kétes, hogy hányan döntötték meg előtte, akkor ott tleg van miért aggódnod, hogy elkapsz valamit, amúgy meg nem.

2009. nov. 6. 22:05
 2/15 anonim ***** válasza:
40%
Az emberek sztem a haláltól azért félnek, mert valamiért van egy olyan hülye mániájuk, hogy itt kell hagyni valamit, ami tartós, örökké él. Nekem ez nem fér a fejembe. Én nem félek a haláltól. A halállal járó szenvedés nem tart sokáig, utána meg az örök lét. Tulajdonképpen aki nem hisz mindenféle természetfeletti dolgokban(például én) az egy kis logikával kitalálhatja, hogy milyen érzés elvérezni, és utána halottnak lenni. Ájultál már el oxigénhiány miatt, vagy szédültél meg, mikor valahonnan hirtelen felálltál. Na elvérezni pont ugyanez az érzés, egészen amíg elveszted az eszméleted. Utána történik egy apró közjáték, amiről a halálközeli élményt megéltek szépen be tudnak számolni, majd itt jön a dolog lényegi része: az örökkévalóság. Ez tulajdonképpen olyan érzés lehet, mint aludni. Amikor alszol, akkor sem tudsz magadról, akkor is csak a semmi van, akárcsak akkor, amikor halott vagy, nincs különbség. De tényleg! Szóval a halál maga szerintem nem egy olyan dolog, amitől félni kéne, mert semmi rossz érzés nem történik, ha megfelelő halálnemed van.
2009. nov. 6. 22:23
 3/15 anonim ***** válasza:
Keres valami munkát járj sokat bulizni ismerkedni.
2009. nov. 6. 22:32
 4/15 anonim ***** válasza:

Szerintem ezt a tényt el kell fogadni, az elmúlást. Hogy mi van ezután, azt senki se tudja. Majd akkor kiderül, amikor eljön az az idő. De szerintem az élet után a halál megnyugvás lesz. Sok idős ember már várja, hogy eljöjjön.

Szal fogadd csak el szépen ezt a tényt, és akkor majd nem fogsz félni.

De én úgy vélem az a bajod, hogy belegondolsz, hogy most itt vagy, és aztán bamm, egyszer csak semmi leszel, mintha ez a 70-80 én(norm. esetben) meg se történt volna.

2009. nov. 6. 23:25
 5/15 anonim ***** válasza:
100%
Hülye lennél ha nem félnél! Emberi ösztön a túlélésre való törekedés, egyértelmű,hogy mindenki fél a haláltól és az elmúlástól....
2009. nov. 6. 23:32
 6/15 anonim ***** válasza:
36%
Nem fél mindenki a haláltól. Én sem, mert felülírom az ösztöneimet, ettől vagyok több mint egy rovar.
2009. nov. 7. 00:44
 7/15 anonim ***** válasza:
Lehet, hogy az evolúció hozott ide minket, de velem legalábbis nagyot tévedett, mert én nem félek a haláltól, meg nem is akarok utódokat, viszont hülye se vagyok, sőt intelligensnek mondanak, talán ez is az oka, hogy tudok gondolkozni, és legyőzni az ösztöneimet, ellentétben azokkal, akik nem gondolkodnak. Senki se mondta, hogy neked az lesz a jó, ha az evolúció szerint cselekszel. Az a tény, hogy akkor lesz több utódod, de jobb az nem lesz neked. Tudom mi vár a halál után, tudom, hogy olyan lesz, mint aludni, nem tudni magamról, és egyáltalán nem félek tőle. Tudom, hogy eljön egyszer, addig megpróbálok boldog lenni, ha már megkaptam rá a lehetőséget(számomra a boldogság a barátokkal egyenlő, nem a droggal, meg mértéktelen ivással).
2009. nov. 7. 10:00
 8/15 anonim ***** válasza:
Ne félj a haláltól ez az élet természetes része, egyszer mindenki meghal .
2009. nov. 7. 14:18
 9/15 anonim válasza:
0%
biztos túl sokat gondolkozol ezen!bróbáld lekötni magad
2009. nov. 8. 15:56
 10/15 anonim ***** válasza:
0%

Nektek miért megnyugtató az az érzés, hogy nem tudsz magadról és az soha többé nem változik meg és soha többé nem fogsz tudni a körülötted lévő dolgokról semmit, soha többé nem fogsz gondolkodni, mozogni, szeretni, látni, hallani...ez nektek miért megnyugatató? gondoltatok ti már ebbe mélyen bele? (előttem szólók)

Ezért mondom, hogy lehetetlen, hogy ennyi legyen az élet: legjobb esetben is 80-90 év, amit eléldegélsz, cselekszel, aztán meg az örökkévalóságig a nagy büdös semmi...

Biztos, hogy van az életnek értelme, céllal lettünk teremtve, és én hiszek annak aki ezt létre hozta, és elhiszem azt amit Ő mond (Biblia)!

De ha ti nem is hisztek ebben, akkor is, csak gondoljatok bele mélyen abba, amit írtam..én már megtettem párszor, hogy mi lenne ha ez lenne és nem az amit Istentől tudok ...félelmetes...

2009. nov. 8. 23:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!