Mi az az ego?

Figyelt kérdés
2009. febr. 13. 21:20
 1/5 anonim ***** válasza:
89%
Az ego az a magunkról alkotott öszképet jelenti. Mikor azt mondják hogy egoista akkor az azt jelenti hogy valaki nagyra tartja magát,meg van elégedve magával,vagyis ő tökéletes.Nekem önteltség is jön le belőle de ez nem feltétlen
2009. febr. 13. 21:26
 2/5 A kérdező kommentje:

Köszi szépen!!!!!

akkor az én egom nagyon kicsi!!!! :(

2009. febr. 13. 21:31
 3/5 anonim válasza:
100%
Az ego latinul "én"-t jelent.A magyar nyelvbe kerülve plusz jelentéseket kapott, szövegkörnyezettől függően.Pl:Ha valakiről azt mondjuk,hogy nagy az ego-ja,az annyit tesz: beképzelt.
2009. febr. 13. 22:02
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

Számomra az egó egy eszköz, ami tud nagyon rosszúl és nagyon jól is működni. Ha megtanultad használni, segíthet, ha nem tudod kezelni, földhöznyomhat.

Segíthet kifejezni magadat, létrehozhatsz vele sok szép, jó és nagy dolgot. Néha szükség van rá hogy növekedhess bizonyos irányokba, és néha eljön az idő hogy megtanuld leépíteni, mert néha le kell építeni, hogy azt a teret amit létrehozott, mással töltsük meg.

Az élet más más területén, más más útjánál épp miben.

Nevezhetjük háziállatnak is, ami ha nem jól kezeljük, idomítjuk, akkot elvadulhat.

Más tanok szerint tisztítani sem árt.

2009. febr. 15. 14:07
 5/5 anonim ***** válasza:
Egy szuper kis sportszer-márka, csak sajnos most jutottak csődbe :-D
2009. febr. 27. 22:11

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!