Lehet tenni ez ellen?

Figyelt kérdés

Ha a barátokkal vagyok vagy ilyesmi a körülöttünk lévő emberek úgymond befolyásolják a viselkedésem.:S Azt hiszem a legjobb szóválasztás az hogy produkálom magam...Pedig egyáltalán nem áll szándékomban de mintha elmenne az eszem.:S Nem is tudom,mintha tetszeni akarnék nekik de közben(nem mindig(kissé)) lejáratom magam. :( Próbálom "kizárni" őket,de nem megy.Zavar a jelenlétük és emiatt nem vagyok önmagam. :S

Amúgy szociális fóbiám van ami már javulóban van az új környezetem "segítségével",és a nagyobb tömeghez is kezdek lassan hozzászokni.

A fent leírtakat is a szociális fóbia okozhatja?Van rá esély hogy valahogy változtathassak ezen?

Az értelmes válasz adóknak köszönöm!

12/L

2010. szept. 9. 21:17
 1/5 A kérdező kommentje:
Jah és ami esetleg még fontos lehet...Kisebb koromban elég csúnyácska voltam és sokan bántottak emiatt.Nekem jöttek a bicajjal stb-stb.Azt hiszem emiatt is alakulhatott ki a szociális fóbiám...Azóta már sokat változtam külsőleg,nem mondhatnám hogy bányarém vagyok.Talán azért akarok tetszeni mindenkinek mert sokat bántottak és nem akarok újra csalódni és félek?...
2010. szept. 9. 21:24
 2/5 A kérdező kommentje:
Lehet azt fogjátok mondani hogy ezekre a kérdésekre csak én tudhatom a választ,de a helyzet az hogy én magam sem tudom de él bennem a remény hogy valaki egyszer választ tud majd adni ezekre a kérdésekre...:(
2010. szept. 9. 21:31
 3/5 anonim ***** válasza:

Ez lehet a kiskori "bántalmazás" eredménye.

Ha észreveszed magadon, hogy produkálod magad akkor kapcsolj ki egy kicsit. Ez azért fordul elő, mert kiskorodban csúfoltak. De ami megtörtént az megtörtént. Gondolom mostanra ez a csúfolás eltűnt, úgyhogy nincs miért strapálnod magad. Ha valaki bír az azért tegye mert te vagy, nem azért mert "produkálod magad.

2010. szept. 9. 22:46
 4/5 anonim ***** válasza:
Talán más áll a háttérben. Nem akarok belemenni a részletekbe, mert bonyolult és nem erősségem, hogy röviden és érthetően magyarázzak el komplex dolgokat, de megpróbálom (máris hosszú :D). Van akinél ez nem egy hiba, egyszerűen túl összetett a belső világa, amit nem igazán tud a külvilág felé kifejezően prezentálni. Ehelyett úgymond tanult sémákat használ, ezért olyan, mintha sosem a saját egyéniségét mutatná a külvilágnak. Megoldás: klisé, de: add magad. Azt mondd amit gondolsz és tudatosan zárj ki minden kényszert, ami azt sugallja, hogy ilyennek vagy olyannak kellene tűnnöd.
2010. szept. 12. 04:01
 5/5 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen mindkettőtöknek.

Bár csak csúfoltak volna.De annál sokkal rosszabbat tettek...:(

Második...Azt hiszem neked van igazad nagyobb mértékben.

Hálás vagyok mindkettőtöknek.:) Szép hetet kívánok!

2010. szept. 13. 19:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!