Ha lefelé vonz a gravitáció, akkor az Antarktisz mért nem esik le a Földről?
Figyelt kérdés
2008. máj. 28. 14:27
1/9 anonim válasza:
nem lefele vonz, hanem a föld közepe felé, és mivel gömb alakú így nem fog sorra kerülni hogy leessen!
3/9 anonim válasza:
Ezen már én is gondolkodtam, csak én az emberek vonatkozásában.. hogy mért nem esnek lefele? ill. akkor ott ők úgymond fejjel lefele állnak?
4/9 anonim válasza:
Nem csak "úgymond". Hanem valóban fejjel lefelé állnak.
Mint ahogy mi is a nap bizonyos szakaszában. A Föld forgástengelye a Tejútrendszerhez, mint inerciarendszerhez képest nem függőleges, hanem kicsit döntött, így van olyan a Föld forgásában, amikor Magyarországon is "lefelé" vagyunk. (Igaz nem annyira, mint a Déli-sarkon.)
Amúgy jellemzően a Tejútrendszerhez, mint inerciarendszerhez viszonyítva mi közelebb állunk a vízszintes "pózhoz", mint a függőlegeshez.
5/9 anonim válasza:
de mért nem esünk le? vagy mért nem érezzük, hogy fejjel lefele állunk?
6/9 anonim válasza:
Azért, mert nincsenek abszolút irányok. Ha valami vonz, akkor arra van a "lefelé". A Föld minden oldalán a Föld felé van a lefelé.
7/9 anonim válasza:
Ez attól van, hogy sok bennünk a magnetit. A földben is sok ilyen van, és mivel mindkettő arra törekszik, hogy egymáshoz minél közelebb legyen, ez odatapaszt mindent a földkéreghez, de csak épp annyira, hogy még el tudjunk ugorni, ha kell. Az Antarktiszban sokkal több magnetit van, amitől nagyon erősen rögzül. Pl. megemelni nem is lehet.
8/9 anonim válasza:
Az előző vagyok. Korrekció: mindent = minket :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!