Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Más is érzett/gpndolkodott...

Más is érzett/gpndolkodott már így?

Figyelt kérdés

Sziasztok.

Régóta gondolkodom azon, hogy mi értelme az életnek. Mivel keresztény családból származom ezért egyértelmű, hogy Isten/Valmilyen felső hatalom is szóba jött. De az, hogy éleünk x évig a Földön és a tetteink alapján ítélnek meg a halálunk után annak mi értelme lenne? Az emberiség történelme több, mint 1 millió évre nyúlik, de jó ha egy ember él 70-80 évig. Kérdem én ilyen reltíve rövid idő alatt ítél meg minket valaki???

De azon is gondolkodtam, hogy miért ó, hogy egész életünk során küzdünk azért, hogy életben maradjunk, legyen mi ennünk, legyen egy felnőtt embernek munkája. Az egész ééletünk küzdelmekből áll, de mégis miért??? Miért az, hogy csak küzdünk és dolgozunk mindenért majd egy napon meghalunk?? Szerintem az életünknek -Ha és amennyiben 1 életünk van- csak az lehetne a célja, hogy boldogok legyünk. Sajnos az emberek nagyrésze nem azt a munkát végzi ami valóban érdekelné, hanem azt amire lehetőséget kap. De mindig azt helyezik előtérbe, hogy legyen mit enni...ÉS EZ KINEK JÓ??

Minden gondolat menetem végén arra jutottam, hogy az életnek csak akkor lehetne értelme, ha létezne a reinkarnáció és a karma. Nekem ez adna mindenre magyarázatot. De nem akarom ezt hinni, valahogy ez nem áll az én személyemre..

De rá kell döbbennem, hogy az életben nme érdemes értelmet keresni...

Más is szokott így gondolkodni? Illetve mi a véleményetek arról, amit leírtam???

12/L

Ági

2011. okt. 20. 17:02
1 2 3
 1/23 anonim ***** válasza:

A Bibliában is benne van van az "örök élez" kifejezés, nem is egyszer.

Én abban hiszek, hogy a "túlvilág" és a reinkarnáció nem két ellentétes fogalom. Annyira külön akarják választani őket, de vajon érdemes egy életre leredukálni az ember lelkét, sorsát?

Én már ezen hosszú ideje gondolkodom. ÉS nekem teljesen egyértelmű a válasz.

De ez én vagyok.

2011. okt. 20. 17:11
 2/23 anonim ***** válasza:
*"örök élet", bocsi.
2011. okt. 20. 17:11
 3/23 anonim ***** válasza:
80%

Először is, nagyon értelmes és intelligens vagy korodhoz képest :) Ritka manapság ez, gratula :)

Sokan ott rontják el, hogy nagy dolgokért hajtanak, álomdolgokra gyűjtenek, mindig a holnapnap élnek, spórolnak, mindig a másnap van a fejükben, meg a jövő év, meg a MAJD, ha sok pénzem lesz, meg karrierem, stb. Aztán nem tudják élvezni a MOST-ot, az apró dolgokat. A hó szállingózást, egy jó kis kávéázást a barátokkal, egy babamosolyt, egy forralt bort a szülőkkel. Mert valójában EZEKNEK élünk.

Nem a holnap a cél, hanem a ma. A mát kell élvezni, hiszen az az, ami VAN, mert azt sosem tudhatjuk, lesz-e holnap, és ha lesz, valójában milyen lesz. Szerintem. Aki jövőbeli álmokat és karriert kerget, elfelejt élni a jelenben.

Én is hiszek Istenben, és hiszem, hogy az ő keze nagyban benne van a csodás hétköznapokban, hiba lenne nem kiélvezni mindazt, amit ad ma, hanem csak egyre többre és többre vágyni holnap.

2011. okt. 20. 17:12
 4/23 A kérdező kommentje:

Nagyon szépen köszönöm midkettőtöknek a választ.

A 2. válaszolóval abban teljesen egyetértek, hogy a MÁNAK KELL ÉLNI.:) MErt ma nem a holnap fog boldogságot adni. És a hétköznapok egyszerű ajándékainak is tudni kell örülni. Mert sokan sajnos ezt nem veszik észre. Mindent természetesnek vesznek.:S

2011. okt. 20. 17:21
 5/23 anonim ***** válasza:
Ezt már én is végig gondoltam. A 2. nagyon jól írja. Azt pedig, hogy mi lesz a halálod után majd megtudod ha meghaltál. Egy biztos, az ilyen vallásos humbugokba soha nem fogok hinni.
2011. okt. 20. 17:35
 6/23 A kérdező kommentje:

Neked is köszönöm a választ.:)

Mindenesetre én azt gondolom, hogy valamiben hinnünk kell.:)

2011. okt. 20. 17:38
 7/23 anonim ***** válasza:
Lehet, de azok nem az ember által kitalált vallások lesznek, legalábbis nekem nem. Amúgy 3. válaszoló írja jól nem a 2.
2011. okt. 20. 17:48
 8/23 anonim ***** válasza:
En viszont nem ertek azzal egyet, hogy a manak kell elni. Az embert az akarata, a vagyai a megvalosithatatlan allmai es a celjai amit el szeretnenek erni ezek hajtjak. Ezert szuletnek uj otletek, fejlodik a vilag, talanak fel uj dolgokat. Ha mindenki csak a manak elne es megelegedne a pillanatnyi boldogsaggal akkor megallna a vilag. Minden egyes ember eltenek jelentosege van megha nem is erezzuk ezt. Minden egyes ember hozzajarul valakinek a jelleme formalasahoz. A csalodasaink, kudarcaink sikereink, allmaink tesznek azza akik vagyunk es sokszor ezekkel hozzajarulunk masok jellemenek a formalasahoz. Ez olyan mint egy lancreakcio. Pl. edesanyam sem lenne az aki most, ha en nem szuelttem volna meg, en is mas szemelyiseg lennek ha nem lenne a fiam es a fiamra is majd hatassal lesz valaki kesobb. A barataim akikben csalodtam megtanitottak valamire, azok akik mellettem vannak erot adnak, szeretteim elvesztese megmutatta az igazi fajdalmat.... Tehat minden egyes embernek van szerepe megha lenyegtelennek is tunik. Ezt a vilagot formalyuk alakitjuk, fejelsszuk majd “elkoszonunk” hatrahagyunk magunkbol valamit aminek valaki hasznat veszi es amibol valaki tanult valamit. Eszre kell venni a ma jelentoseget de nem szabad megallni. Remelem nem bantottam meg senkit. :)
2011. okt. 20. 17:49
 9/23 anonim ***** válasza:

ha már keresztény vagy rendesen megtaníthatták volna ...

na mindegx én buddhista nézeteketn vallok, ott mindenre van magyarázat, ott keresd

2011. okt. 20. 18:08
 10/23 anonim ***** válasza:
Kedves utolsó, én nem azt mondtam, hogy elégedjünk meg a mával, hanem azt, hogy élvezzük ki :) Nem ugyanaz....lehet tervezgetni, hajtani, DE: élvezzük ki a mostot is, ne csak átlépjünk rajta, a holnap reményében, hogy na majd az jobb lesz.
2011. okt. 20. 18:08
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!