Más is érzett/gpndolkodott már így?
Sziasztok.
Régóta gondolkodom azon, hogy mi értelme az életnek. Mivel keresztény családból származom ezért egyértelmű, hogy Isten/Valmilyen felső hatalom is szóba jött. De az, hogy éleünk x évig a Földön és a tetteink alapján ítélnek meg a halálunk után annak mi értelme lenne? Az emberiség történelme több, mint 1 millió évre nyúlik, de jó ha egy ember él 70-80 évig. Kérdem én ilyen reltíve rövid idő alatt ítél meg minket valaki???
De azon is gondolkodtam, hogy miért ó, hogy egész életünk során küzdünk azért, hogy életben maradjunk, legyen mi ennünk, legyen egy felnőtt embernek munkája. Az egész ééletünk küzdelmekből áll, de mégis miért??? Miért az, hogy csak küzdünk és dolgozunk mindenért majd egy napon meghalunk?? Szerintem az életünknek -Ha és amennyiben 1 életünk van- csak az lehetne a célja, hogy boldogok legyünk. Sajnos az emberek nagyrésze nem azt a munkát végzi ami valóban érdekelné, hanem azt amire lehetőséget kap. De mindig azt helyezik előtérbe, hogy legyen mit enni...ÉS EZ KINEK JÓ??
Minden gondolat menetem végén arra jutottam, hogy az életnek csak akkor lehetne értelme, ha létezne a reinkarnáció és a karma. Nekem ez adna mindenre magyarázatot. De nem akarom ezt hinni, valahogy ez nem áll az én személyemre..
De rá kell döbbennem, hogy az életben nme érdemes értelmet keresni...
Más is szokott így gondolkodni? Illetve mi a véleményetek arról, amit leírtam???
12/L
Ági
A Bibliában is benne van van az "örök élez" kifejezés, nem is egyszer.
Én abban hiszek, hogy a "túlvilág" és a reinkarnáció nem két ellentétes fogalom. Annyira külön akarják választani őket, de vajon érdemes egy életre leredukálni az ember lelkét, sorsát?
Én már ezen hosszú ideje gondolkodom. ÉS nekem teljesen egyértelmű a válasz.
De ez én vagyok.
Először is, nagyon értelmes és intelligens vagy korodhoz képest :) Ritka manapság ez, gratula :)
Sokan ott rontják el, hogy nagy dolgokért hajtanak, álomdolgokra gyűjtenek, mindig a holnapnap élnek, spórolnak, mindig a másnap van a fejükben, meg a jövő év, meg a MAJD, ha sok pénzem lesz, meg karrierem, stb. Aztán nem tudják élvezni a MOST-ot, az apró dolgokat. A hó szállingózást, egy jó kis kávéázást a barátokkal, egy babamosolyt, egy forralt bort a szülőkkel. Mert valójában EZEKNEK élünk.
Nem a holnap a cél, hanem a ma. A mát kell élvezni, hiszen az az, ami VAN, mert azt sosem tudhatjuk, lesz-e holnap, és ha lesz, valójában milyen lesz. Szerintem. Aki jövőbeli álmokat és karriert kerget, elfelejt élni a jelenben.
Én is hiszek Istenben, és hiszem, hogy az ő keze nagyban benne van a csodás hétköznapokban, hiba lenne nem kiélvezni mindazt, amit ad ma, hanem csak egyre többre és többre vágyni holnap.
Nagyon szépen köszönöm midkettőtöknek a választ.
A 2. válaszolóval abban teljesen egyetértek, hogy a MÁNAK KELL ÉLNI.:) MErt ma nem a holnap fog boldogságot adni. És a hétköznapok egyszerű ajándékainak is tudni kell örülni. Mert sokan sajnos ezt nem veszik észre. Mindent természetesnek vesznek.:S
Neked is köszönöm a választ.:)
Mindenesetre én azt gondolom, hogy valamiben hinnünk kell.:)
ha már keresztény vagy rendesen megtaníthatták volna ...
na mindegx én buddhista nézeteketn vallok, ott mindenre van magyarázat, ott keresd
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!