Milyen úton-módon lehet belőlem börtönőr?
Köszi a válaszokat!
A 3. hsz- nak: pl. azért, mert itt alacsonyabb a nyugdíjkorhatár, meg van egy csomó juttatás. Nem vagyok szadista barbár, aki gyerekként békákat boncolt meg ilyenek (ha erre gondolsz)
Úgy tudom, hogy ha van diplomád(bármilyen), akkor egy kb 3 hónapos átképzés után irodai munkát adnak, egész jó fizuval.
Igaz, ehhez el kell végezned egy főiskolát, de egy diploma sose árt.
Szakmunkás bizonyítvánnyal is felvesznek. Be kell adnod a jelentkezésedet a helyi bv-hez, akik majd értesítenek, hogy van-e felvétel. Amennyiben van, részt kell venni egy fizikai állapotfelmérésen, egészségügyi állapotfelmérésen, és egy pszichológiai vizsgálaton is. Valamint még a börtönparancsnok is be fog hívni egy személyes beszélgetésre.
Mindezek után el fogsz végezni egy hat hónapos iskolát, amelynek időpontjáról értesítenek. Ez minden esetben Budapesten van. Ekkor már kapod az alapbért. Sikeres vizsga után kezdesz el dolgozni, de a plusz juttatásokat (cafetéria, béremelés, stb.) 1 év szolgálat után fogod csak kapni.
Én egy smasszer feleség vagyok, remélem tudtam segíteni.
Igen előbb lehet nyugdíjba menni, de a munka nem leányálom. Az én párom alapbére 135ezer forint bruttóban, erre jönnek egyéb pótlékok (rang, műszak, egyéb) és így 188ezer az alap. De ez bruttó! Ebből általában 120at kap meg.
Nap mint nap tűri a cigányok beszólásait, kétnaponta látja az öngyilkossági kísérleteiket, és nyeli a felettesei parancsait. Egy börtönőr nem ül egész nap, ott a rabokat fél óránként ellenőrizni kell, ahol egy szinten kb. 130an vannak,kísérni kell őket tanfolyamra, oktatásra, iskolába, orvoshoz, ebédeltetni kell őket és még sétára is ki kell vinni, csapatosan.
Ha nem elég erős az idegrendszeretek, ne menjetek! Annyit nem ér meg!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!