Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Mikor leszek jogosult Magyar...

Mikor leszek jogosult Magyar nyugdíjra?

Figyelt kérdés
1988-tól visszahonosítás által Magyar állampolgár vagyok,de megőriztem a Román állampolgárságomat is.2012 évtől a Román állam határozattal lenyugdíjazott amit itt kérvényeztem a nyugdíj hivataltól Magyarországon. 2011 -ben megszűnt a munkaviszonyom és azóta sem sikerült munkát találnom a korom végett. Még egy év kellett volna a 40 évig de nem jött össze sajnos.Van 4 gyerekem akik családosak és sajnos ők tartanak el.Nagyon megalázó,hogy nem tudok én segíteni nekik anyagilag,hanem én szorulok rájuk.Hány évet kell várnom még,hogy a magyar államtól nyugdíjat kaphassak azután a 23 év után amit itt dolgoztam. Sajnos a Romániai éveim (16 év)után csak 20e ft értékű ellátást fogok kapni(még ezt sem kaptam,csak írták határozatban).Bárki aki hasonló helyzetben volt és van írjon mit tegyek? Előre is köszönöm.
2014. márc. 19. 21:34
 1/4 anonim ***** válasza:
0%

Miért akarsz a magyar államtól nyugdíjat, ha csak Romániában dolgoztál, de Magyarországon nem? Nem tartod ezt pofátlanságnak?

Csak azután járhatna nyugdíj, amit itt dolgoztál.

2014. márc. 19. 21:39
 2/4 anonim ***** válasza:

Kivárod a teljes nyugdíjkorhatárt, ami rád vonatkozik. Attól kezdve a ledolgozott éveid alapján kiszámolják, mennyi nyugdíj fog járni.

Menj be a nyugdíjintézethez és pontosan meg fogják mondani, mikortól kapsz nyugdíjat. Mit kell hozzá leadnod.

2014. márc. 19. 21:40
 3/4 anonim ***** válasza:

ma 21:39

Szövegértés=0.

Leírta a kérdező, hogy 23 évet már itt dolgozott.

2014. márc. 19. 21:42
 4/4 A kérdező kommentje:

Köszönöm a választ!

Úgy látom nem fogalmaztam világosan a mondandómat,mert rögtön a pofátlan élősködők közé sorolt valaki.

2014. márc. 19. 23:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!