Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Miért kell ennyi felesleges...

Miért kell ennyi felesleges dolgot tanulnunk? Mi értelme?

Figyelt kérdés

miért nem veszünk a valódi élettel kapcsolatos dolgokat ? (pl. több szexuális felvilágosítás,elsősegély oktatás,vészhelyzetekben a reagálás stb. )

van 1 csomó okos diák,de pl ha ilyen helyzetbe kerülnek leblokkolnak,nem tudnak semmit csinálni,még 1 csekket se tudnak kitölteni.

amúgy igen, a MAGYAR OKTATÁSt szidom.mert egyszerűen úgy szar,ahogy van.

nem azt mondom,hogy az amerikai,vagy az angol sokkal jobb.

de példát vehetnénk róluk.

ott pl (ismerősöm kinnt tanult,szal biztos forrás) ők pl körben ültek és megbeszéltek 1 verset, a srác elmondta a véleményét a versről és mondta a tanár,hogy hát igen,lehet ,hogy ezt gondolta a költő.

Magyarországon mivan?

erről szól a vers,a költő 100%ig ezt gondolta, ezt seggeld be és kész !

meg pl ott azt tanulják ami igazán érdekli őket (mindemellett mindent tanulnak,CSAK alapszinten,olyen szinten,aminek köze van az élethez)

persze,tudom,hogy az amcsik buták meg stb.

de legalább az oktatás rendszerük jó.

jobb mint a mienk.

csak tényleg azt nem értem,hogy minek ennyi fölösleges dolog? MINEK?

hogy legyen mégtöbb hülye tanár? hogy legyen mégtöbb többezer forintos tankönyv?

ÍRJÁTOK LE A VÉLEMÉNYETEKET LÉGYSZI :)

2009. nov. 9. 20:15
1 2 3 4
 1/32 anonim ***** válasza:
96%

Egyértelmű, hogy a magyar oktatási rendszer rendkívül gyenge.

Az irodalom jó példa volt, ezek a 'mire gondolt a költő'-s feladatok, mindig is azok közé tartoztak, amiket a legjobban utáltam. Annyira szubjektív dolog ez, hogy csak na. Egyébként is, sok hülyeség van leírva az irodalom könyvekben, nem volt ám minden irodalmi műnek ennyire komoly gondolatmenete, mint azt a könyvekben szemléltetik.

2009. nov. 9. 20:21
 2/32 anonim ***** válasza:
81%
Hogy irodalomnál maradjunk, mi a F A S Z O M N A K kell megtanulni a verseket??? Háromhét és annyise maradt belőle mint előtte. ENNYI A MAgYAR OKTATÁS!! (Petőfi anyámtyúkja még kellhet az életben megyek és be is nyalom gyors)
2009. nov. 9. 20:25
 3/32 A kérdező kommentje:

meg én azt hiányolom nagyon,hogy pl nem fejezhetjük ki önmagunkat,nem alkothatunk saját véleményt.

mert számukra csak az van,ami a könyvben levan írva,meg amit a tanár mondd.

ha szerencséd van,akkor jó tanárt fogsz ki ,aki téged is meghallgat és figyel az emberekre, az egyéniségükre.

de sajnos nagyon kevés az ilyen.

komolyan,szerintem nem lenne ennyi lusta diák,ha tényleg olyan dolgokat tanulnánk,ami az életünkhöz tartozik.

mi pl annó technikán sütöttünk,főztünk,varrtunk stb.

és hasznos volt,mert sok lánynak pl nem tanítja meg ezt az anyja,vagy nincs rá kerete.

várom a további véleményeket :)

2009. nov. 9. 20:27
 4/32 anonim ***** válasza:
25%
Szimplán hozzátartozik az alapműveltséghez, azért. Feleslegesnek gondolod őket, viszont később jól jöhet.
 5/32 anonim ***** válasza:
85%

szerintem a magyar oktatási rendszer egy hordó fos. ugyanezt gondoltam akkor is, mikor részem volt benne, de attól még elvett 12 évet az életemből, és nem adott érte semmit. legfeljebb bizonyosságot, a germán iskolarendszer elvaultságáról, és egy példát, hogy hogyan nem szabad tanítani. de azt meg nem fogom használni semmire, mert nem leszek tanár. :)

szerencsére már rég végeztem velük, de egyetértek veled, leköpnivaló az egész.

6/32 anonim ***** válasza:
94%
Az emberek 90%-ának annak ellenére, hogy alapműveltség, nem fog kelleni soha a büdös életben, amit általános-, illetve középiskolában tanul.
2009. nov. 9. 20:29
 7/32 anonim ***** válasza:
98%

Egyetértek veled. Szánalmas, hogy mennyire nem tanulnak olyan dolgokat, amikre szükség lenne. Nem tanulják meg, hogyan kell egy hivatalos ügyet elintézni, nem tanulják meg beosztani a pénzt, stb. Aztán felnőtt korukban egy sima adóbevallásnál már pánikolnak. A másik, hogy csomó dolgot megtanítanak, vagy meg akarnak tanítani már akár általánosban is, aminek a gyerek semmi hasznát nem veszi, pedig bőven ráérne az egyetemen tanulni, ha pont azt akarja tanulni. Ilyen volt nálunk, amire 17 év távlatából is emlékszem, hogy általános iskola első osztályában (vagy talán másodikban) olyat tanultunk magyarból, hogy predikatív szószerkezet. Húúú anyukám hogy ki volt akadva rajta (amúgy tanár), mai napig emlegeti :) Azt se értettem sose, hogy miért kell nyolcadikban nyelvtanból alá-fölé rendelt mondatokat tanulnunk, akkor se értettem, most se értem, pedig igazából mindig jó voltam magyarból. De hogy mi a haszna, azt nem tudom. Inkább a helyesírást kéne sokkal többet gyakoroltatni, mert abból katasztrofális a helyzet. Mateknál ugyan ez. 23 éves vagyok de be kell vallanom (mostmár nem szégyenlem, ez van), hogy nem tudok fejben számolni, már kétjegyű számok összeadása is gondot okoz, a szorzásról nem is beszélve. De azért gondolon baromi fontosak az exponenciális függvények... Sokkal inkább az alapokat kellene gyakoroltatni.

Természettudományok, na az mégszebb... sokkal, sokkal több kísérlet kéne, abból tanul egy gyerek, meg fiatal. Nem abból, hogy kovalens kötés meg exoterm reakció, ezt a legtöbb gyerek nem tudja elképzelni, nem látja maga előtt, viszont amit ő saját maga megcsinált egy kísérletben, azt meg fogja jegyezni. Biológiánál szintén. Oké, ami Amerikában van, hogy boncolnak is órán, na az nem hiányzik nekem (mondjuk nem hülyeség, de én örülök, hogy nekem ilyet nem kellett csinálni, mert undorodom a döglött állatoktól), viszont százszor jobb lenne, ha az ilyen-olyan sejteket meg mindenféléket nem csak rajzokon meg fotókon látnák a diákok, hanem a saját szemükkel mikroszkóp alatt. Mondjuk ehhez már pénz is kéne, az meg nincs, pláne nem az oktatás minőségének emelésére, amikor a tanárokat is alig tudják kifizetni.

Tudnék még nagyon sokmindent írni erről (hajjaj, pedagógus szüleim vannak, szóval ja, ez elég gyakran téma nálunk, engem is érdekel a dolog), de hát gondolom felesleges leírnom, hogy mi a baj, te biztos még suliba jársz, benne vagy, látod a saját szemeddel, hogy mi az ami rossz, én meg nagyon jól emlékszem rá, és figyelemmel kísérem, hogy mi a helyzet. Változás gyakorlatilag nulla, szóval nem érdemes tovább ragozni a szomorú helyzetet.

2009. nov. 9. 20:32
 8/32 A kérdező kommentje:

alap műveltség????!

szóval akkor én majd műveletlen paraszt leszek,ha nem tudom,hogy pl mi az XY molekula szerekezete? vagy h épp ki írta azt a verset,stb?!

de mégiscsak tudok majd boldogulni az életben,kitudok tölteni 1 csekket, megtudom menteni mások életét ,ha bajban lesznek és így tovább.

az,hogy alapműveltség, 1 jó NAGY kifogás és hazugság.

mindenki csak ezt mondja,de közben ugyanúgy leszarja mindenki...

2009. nov. 9. 20:32
 9/32 anonim ***** válasza:
89%

ien pocsék a rendszer...

am én most fogok majd érettségizni, de ez már többször is az eszembe jutott

2009. nov. 9. 20:33
 10/32 anonim ***** válasza:
100%
Ja, amúgy én az érettségimet felnőtt tagozaton szereztem, esti gimiben, ott jártam az utolsó két évet. Én mondom, ott volt a legjobb magyartanárom. Megtanulni semmit nem kellett fejből (ez esti képzésben durva is lenne), de a tanár úgy olvasta a verseket, hogy nem ritkán sírtunk rajta :) És úgy magyarázott, hogy minden szavát lestük, pedig hát oda 17 és 50 között mindenféle korosztály járt, a többséget nem is érdekelte az irodalom, de ott, akkor valahogy olyan volt, mintha az lenne a legfontosabb a világon. És amúgy a tanár is szubjektív véleményt mondott, és mindig azt mondta, hogy nem kell elhinni, nyugodtan lehet vele vitatkozni, sőt, érettségin is arra buzdított mindenkit, hogy a saját véleményünket mondjuk, ő arra kíváncsi, hogy mi mit gondolunk egy adott műről. Soha ilyen jó tanáron nem volt még. Ilyenek kellenének mindenhová.
2009. nov. 9. 20:36
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!