USA-ban könnyebb a megélhetés, mint itthon?
2 okból is ...
1. sokkal több a kereset
2. sokkal olcsóbbak a cuccok...
Pár órája néztem ebay-en Gameboy Advance SP-t .. teszveszen legolcsóbb 7000-ért licit nélkül 1 játékkal... ott 10 dolcsiért láttam alapgépet,ami kb 2000 forint.. 8 játékkal került ott annyiba , mint itt csak az alapgép.. 1 gba-s játék kb. 1500-2000 ft ... =(
Tisztelt USA-imádó...
Figyelj kicsit oda a hírekre : az USA-ban soha nem volt ilyen óriási a munkanélküliség, mint most!!!
Nem, egyáltalán nem könnyebb a megélhetés!
Akinek van munkája, az attól retteg, ki ne rúgják, akinek meg nincs, annak nincs miből zabálnia...
Lehet, az Ebay-on olcsóak az árak, de talán azért, mert a sok amerikai eladogatja a cuccait, hogy enni tudjon...
A boltosok inkább áron alul kínálják a termékeket, mert nincs vásárlójuk és nincs forgalmuk...
Sok munkanélküli próbálkozik az internetes eladással, hátha abból legalább kifutja a lakbérre és ennivalóra való!
Van egy barátnőm, aki 15 éve települt le Kaliforniában, már 4 éve itt Mo-on árulgatja az USA cuccokat interneten, hogy meg tudjon ott kinn élni... (Ott kinn óriási a kínálat, nem tud semmit eladni.)
Amerikában sincs kolbászból a kerítés, jól írta az előttem hozzászóló...
A válasz megírásának időpontja: ma 01:15
gondolom, te már bejártad az egész világot, hogy ennyire képben vagy.
Ha jó állásod van, akkor könnyű az élet, nem csak az USA-ban, hanem itthon is.
A nagy különbség a szociális hálóban van. Ha elveszted a munkádat, akkor itthon kapsz segélyt, ha az letelik, akkor is kapsz orvosi ellátást havi 4500Ft ellenében.
Kint, ha munkanélküli leszel, azonnal megszűnik a biztosításod. Ha akarod fizetheted magadnak, de az nem olcsó mulatság, 2-3000USD.
Vagy veszel olcsó, 300USD-s biztosítást, viszont akkor a 10.000USD alatti orvosi számlákat ki kell fizetned. Csak az e fölötti összeget téríti a biztosító.
Tehát sztem itthon jobb szegénynek lenni, gazdagnak meg mindenhol jó.
"ott nincs nem emeletes ház,vagy ha van,akkor bitang nagy..minden 2. ember kövér a sok gyorséttermi kajától..."
Ember!Ekkora hülyeséget,hogy nincsenek emeletes házak!USA "egy kicsit nagyobb" mint Magyarország,és ott akárcsak Angliában rengeteg sorház van...Minden ember kövér a gyorséttermi kajától..Akárcsak Angliában ,de azért mert nem tudják megvenni a minőségi,egészséges termékeket,hanem a sok szar TESCOS,akciós,szinte műanyag kivitelezésű kaját veszik..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!