Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Hogy van ez a szellemeknél?

Hogy van ez a szellemeknél?

Figyelt kérdés
Sokan mondják, hogy látták, érezték őket. De ha egy szellem azt akarja, hogy észrevegyék, akkor miért nem bökdösi meg az illetőt, hogy figyelj már b@szod, itt vagyok Vagy hogy a fenébe tudnak megállni a talajon? Elvileg mindenen át tudnak menni. Vagy esetleg repülnek és ezért nem zuhannak le a harmadik emeleti panelból? És a szél sem tudja elfújni őket? Tudom, hogy zagyva a fogalmazás, bocsánat.
2009. okt. 18. 17:22
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
73%
a szellemek nem a mi világunkban vannak, ezért nem is érvényesek rájuk a mi világunk fizikai szabályai... mikor véletlenül láthatjuk vagy érezhetjük őket, az olyan ritka alkalmak egyike, mikor a mi síkunkba képesek voltak valamiféle tükörképet vetíteni magukról...gondolom nem lehet könnyű ezt elérniük, de mivel még sosem voltam szellem, ezt nem tudhatom :D az is lehet, hogy teljesen véletlenül csúsznak át néha a mi világunkba, akaratukon kívül...egy biztos, nem a mi síkunkon léteznek... és mivel semmit nem tudunk arról, hogy ők hol vannak és milyen szabályok érvényesülnek az ő világukban, így a kérdésed szinte megválaszolhatatlan... ezer és ezer megoldás létezhet... van pl egy nagyon érdekes film is erről, a címére nem emlékszem, de Nicole Kidman játszott benne... a film lényege az volt, hogy a család úgy gondolta, kísértet jár a házukban és rettegtek tőle...de a film végén kiderült, ők a kísértetek, és akiket ők kísértetnek hittek, azok az élők, akik ugyanúgy rettegtek, mint ők...
2009. okt. 18. 17:27
 2/13 anonim ***** válasza:
32%
Szellemek nincsenek,nem láthatók és nem is hallhatók.Aki azt állítja,hogy látta vagy hallotta őket.hisz ebben,önszuggesszió és érzékcsalódás áldozata,vagy éppen egy sarlatáné.
2009. okt. 18. 17:33
 3/13 Nemo kapitány (V.A.) ***** válasza:

Ha nagyon érdekel, olvasd el ezt:

Dr. Michael Newton: Lelkünk útja I.-III.

Az a lényeg, hogy a lelkek lebegnek ahová akarnak, ennyit a mozgásról. A "bökdösés" meg úgy van, hogy a fizikai hatás nehézkes, minél fejlettebb a lélek, annál ügyesebb az ilyen trükkökben, figyelemterelésben, infók, jelek átadásában. Viszont a fejlettek nem maradnak itt "bökdösni", hanem húznak haza nagy örömmel, (majd meglátod te is egyszer hogy így van, de ne siess).

2009. okt. 18. 17:41
 4/13 anonim ***** válasza:
41%

Pedig a második hozzászólást írt kommentelőnek van igaza... Meg is lett az eredménye... Lepontozás.

Hiába, szektásoknál, keresztényeknél és az ilyeneknél ez már csak így szokás.

2009. okt. 18. 17:46
 5/13 A kérdező kommentje:
Én nem hiszek a szellemekben, ezért is kérdeztem meg, hogy ezeket a dolgokat hogy gondolják, akik hisznek benne.
2009. okt. 18. 17:52
 6/13 A kérdező kommentje:
Ha nem érvényesek rájuk a fizikai szabályok, akkor pölö egy mozgó járműben nem tudnak megmaradni? És aki hallja egy szellemnek a lépéseit? Hogyan képes a földön járni egy szellem?
2009. okt. 18. 18:04
 7/13 anonim ***** válasza:

A Biblia meghatározása:

A héber rú′ach és a görög pneu′ma szónak, melyet gyakran a „szellem” szóval fordítanak, több jelentése van. Mindkettő vonatkozhat arra, ami az emberek számára láthatatlan, és arra, ami mozgásban levő erőre utaló bizonyítékkal szolgál. A héber és görög szó utalhat:

1. a szélre

2. a földi teremtmények tevékeny életerejére

3. az ember jelképes szívéből fakadó indítóerőre, ami arra ösztönzi, hogy bizonyos módon beszéljen és cselekedjen

4. láthatatlan forrásból származó ihletett kijelentésekre

5. szellemszemélyekre és

6. Isten tevékeny erejére, a szent szellemre.

Ez nem egyenlő a "lélekkel", mely nem valamiféle láthatatlan "szellemi test", hanem maga az ember, vagy az állat, vagy ezek élete.

2009. okt. 18. 18:54
 8/13 Nemo kapitány (V.A.) ***** válasza:

Nincs azzal semmi baj, ha nem hisztek ilyenekben, de attól még nem kell hülyének nézni a tapasztaltabbakat.

Gondolj bele, nem furcsa, hogy évezredek óta minden kultúrkör, civilizáció, törzs stb. tud erről, amiről te még nem.

2009. okt. 18. 20:02
 9/13 A kérdező kommentje:
Ne hiszem, hogy írtam volna valami olyat, amivel hülyének néztelek volna titeket. Amúgy valóban hülyének nézlek titeket, de én most válaszokat szerettem volna kapni a kérdésre.
2009. okt. 18. 20:48
 10/13 anonim ***** válasza:

De régen az emberek nagyon babonásak voltak és amit nem tudtak megmagyarázni ész érvekkel ahhoz kitaláltak valamit pl. a szellemeket. Ez egyfajta védekezőrendszere az agynak hogy ne őrüljön bele az ember az ismeretlenbe.És ez szépen elterjedt, hála a kereskedőknek, a falusi pletykásoknak és a vallásoknak.

(ha valakinek a lelki egyensúlyát felforgattam azt sajnálom)

2009. okt. 18. 22:05
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!