Mi van a halál után?
Hát nem mondom, ezek aztán kielégítő válaszok.
Ez attól függ, hogy miben hiszel. Nekem kicsit szomorú, sőt ijesztő lenne abba belegondolni, hogy minden gondolatom, emlékem, tudásom, érzésem, a LELKEM a halálom pillanatában egyszer csak semmivé válik. Tényleg ez lenne a küldetésünk ebben a világban? Aki ilyesmiben hisz, annak mindegy az, hogy hogyan éljen, és erkölcsileg romlottak.
Én hiszek a halál utáni életben, elvégre keresztény vagyok, de nehezen tudnám leírni a másvilágot. Szerintem nem úgy kell elképzelni, mint egy konkrét helyet, hiszen a nevében is benne van, hogy nem evilági. Nem egy aranyozott kapu fog várni a felhők között, és nem is egy fortyogó üst a föld mélyén. Egy olyan világ az, amely időtlen, nem létezik benne az idő, a dimenziók fölött áll, ahol megszűnnek a földi dolgok, mint például az evés, a szex, lélegzés, és nem ezek fognak örömöt nyújtani, hiszen már nem lesz rájuk szükséged. A tudat kiterjeszkedik, nem fogják földi dolgok korlátolni, és igazi önmagadként fogsz éni (halni?) Az egytelen örömforrás áraszt el mindent: a szeretet, a végtelen szeretet, és soha nem fogod megunni, mivel az a fogalom, hogy "örökké" sem létezik már. Egy időtlen világ vár a túloldalon, melyet csak akkor érdemelhetsz ki, ha előtte evilágon kiérdemled. Szrintem.
Albert
Miután Albertünk ilyen szépen elmondta, hogy Őt miben hisz és mit szeretne tapasztalni, szerintem térjünk vissza a tényekhez.
A halál beálltakor a feltétlen és feltételes reflexek leállnak, ezért az agyműködés is megszűnik vagis beáll a halál.
A halálod után közvetlenül, /hiszen ez lenne a lényege/ a vérellátás így a sejtek oxigénellátása is megszűnik, ennek mefelelően a szervezeted dehidratálódni kezd és cirka 6-12 óra után bomlani is kezd. Ilyenkor mondják, hogy a hula "levet" ereszt. A folyamat a környezeti hőmérsékletttől erősen függ, minél magasabb annál gyorsabb, ezért is teszik hűtőházba a hullákat.
Ha a boncolást és a többi hasonlót kihagyjuk akkor a sorrend szerint elsőként baktériumok lepik el a testet, majd egyre nagyobb élőlények melyek a szervezetet elfogyaztják, lebontják és ujrahasznosítják.
Természetesen ez attól is függ milyen környezetben van a holtest.
És mi van a pogányokkal?Azok hova kerülnek?
Baromság ez az egész.A halál után nincs semmi,csak a te hited amig élsz!Abban hisz mindenki amiben akar.
A lélek valóban tovább él,a szeretteid szivében!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!