Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Mi van a halál után?

Mi van a halál után?

Figyelt kérdés
2007. szept. 9. 20:38
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 1/108 anonim válasza:
54%
ÉLET..
2007. szept. 9. 21:15
 2/108 anonim válasza:
36%
hmm sztem semmi max föld a fejed fölött!!!
2007. szept. 9. 21:44
 3/108 anonim válasza:
63%
Nem érzel semmit, azt se tudod, hogy vagy! meg nem is gondolkozol! szal halál után nincs SEMMI! :D
2007. szept. 9. 21:59
 4/108 anonim ***** válasza:
73%
Halálom után beszámolok Neked. Ird meg az email cimedet. Az enyém: pampuska@lelekharang.com
2007. szept. 11. 00:28
 5/108 anonim ***** válasza:
73%

Hát nem mondom, ezek aztán kielégítő válaszok.

Ez attól függ, hogy miben hiszel. Nekem kicsit szomorú, sőt ijesztő lenne abba belegondolni, hogy minden gondolatom, emlékem, tudásom, érzésem, a LELKEM a halálom pillanatában egyszer csak semmivé válik. Tényleg ez lenne a küldetésünk ebben a világban? Aki ilyesmiben hisz, annak mindegy az, hogy hogyan éljen, és erkölcsileg romlottak.

Én hiszek a halál utáni életben, elvégre keresztény vagyok, de nehezen tudnám leírni a másvilágot. Szerintem nem úgy kell elképzelni, mint egy konkrét helyet, hiszen a nevében is benne van, hogy nem evilági. Nem egy aranyozott kapu fog várni a felhők között, és nem is egy fortyogó üst a föld mélyén. Egy olyan világ az, amely időtlen, nem létezik benne az idő, a dimenziók fölött áll, ahol megszűnnek a földi dolgok, mint például az evés, a szex, lélegzés, és nem ezek fognak örömöt nyújtani, hiszen már nem lesz rájuk szükséged. A tudat kiterjeszkedik, nem fogják földi dolgok korlátolni, és igazi önmagadként fogsz éni (halni?) Az egytelen örömforrás áraszt el mindent: a szeretet, a végtelen szeretet, és soha nem fogod megunni, mivel az a fogalom, hogy "örökké" sem létezik már. Egy időtlen világ vár a túloldalon, melyet csak akkor érdemelhetsz ki, ha előtte evilágon kiérdemled. Szrintem.

Albert

2007. szept. 13. 15:22
 6/108 anonim ***** válasza:
69%

Miután Albertünk ilyen szépen elmondta, hogy Őt miben hisz és mit szeretne tapasztalni, szerintem térjünk vissza a tényekhez.

A halál beálltakor a feltétlen és feltételes reflexek leállnak, ezért az agyműködés is megszűnik vagis beáll a halál.

A halálod után közvetlenül, /hiszen ez lenne a lényege/ a vérellátás így a sejtek oxigénellátása is megszűnik, ennek mefelelően a szervezeted dehidratálódni kezd és cirka 6-12 óra után bomlani is kezd. Ilyenkor mondják, hogy a hula "levet" ereszt. A folyamat a környezeti hőmérsékletttől erősen függ, minél magasabb annál gyorsabb, ezért is teszik hűtőházba a hullákat.

Ha a boncolást és a többi hasonlót kihagyjuk akkor a sorrend szerint elsőként baktériumok lepik el a testet, majd egyre nagyobb élőlények melyek a szervezetet elfogyaztják, lebontják és ujrahasznosítják.

Természetesen ez attól is függ milyen környezetben van a holtest.

2007. szept. 14. 06:47
 7/108 anonim ***** válasza:
76%
Hát Albert a hitről beszélt, a lélek tovább éléséről. Az utána iró a testtel történő dolgokat. Igaz attól lehet mind2! Szerintem a lelkünk örökre él, ha a testünk nem is lesz többet.
2007. szept. 14. 19:36
 8/108 anonim válasza:
34%
Ha egy jó keresztény hívő ember létére élsz, és kerülöd a világ csábításait,kisértéseit, bűneit, és ha hiszel Istenben és abban, hogy Jézus meghalt értünk, akkor a Mennyország lesz a te helyed, de ha nem, és bűnős emberként további bűnöket elkövetve élsz, akkor a Pokolba kerűlsz, ahol folyamatos fájdalom, rossz érzés és minden ami rossz fog téged gyötörni. Szerintem válaszd az örökéletet, meglátod, hogy milyen jó, ha van valaki akitől bármit kérhetsz, és bármit mondhatsz neki, meghallgat,... vigyázz rád. Megőríz. Meglátod, hogy a mennyben megkapod a jutalmadat!
2007. szept. 16. 14:14
 9/108 anonim ***** válasza:
74%

És mi van a pogányokkal?Azok hova kerülnek?

Baromság ez az egész.A halál után nincs semmi,csak a te hited amig élsz!Abban hisz mindenki amiben akar.

A lélek valóban tovább él,a szeretteid szivében!

2007. okt. 27. 17:46
 10/108 anonim ***** válasza:
85%
A halál után megszűnik minden.Ha nem szűnne meg,akkor miért halunk meg?A lelkünk együtt hal,a testünkkel,kész, vége mindennek.Nincs mennyország ,meg angyalka...stb. Azok gondolják,hogy van, akik nem tudják elfogadni,hogy egyszer csak semmivé vállnak,ők vagy szeretteik.Ha nekik ez megnyugtató,hát éljenek tévhitben,(bár igazuk lenne!)Azt mondják,a halál után jön, az igazi földöntúli boldogság.Na de kérem!Milyen boldogság lehet az,ahová nem vihetet azokat a dolgokat,amiért ,egész életetben küzdöttél,és akiket igazán szeretsz?Mi abba a boldogság,ha elvész minden ami fontos számodra,még a saját életed is?!
2007. dec. 14. 17:38
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!