Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Mi a te életed célja?

Mi a te életed célja?

Figyelt kérdés

Gondolom valakinek van, de a legtöbbünkenek nincs megfogalmazott élet célja...éljük a mindennapjainkat.

Ha te megfogalmaztad magadnak, akkor mi a te életed célja?

2012. jún. 27. 10:38
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
93%
az,hogy színésznő legyek...már pici korom óta ezt szeretném...meg persze,hogy legyen normális házam stb...de színésznő leszek,vagy legalábbis valamilyen formában...ha csak egy sorozat az se baj
2012. jún. 27. 10:46
 2/22 anonim ***** válasza:
93%
Törekszem a pozitiv gondolkodásra, és igyekszem igy is élni, - szeretet, boldogság, békesség, nyugalom, kiegyensulyozottság, biztonság! - számomra ezek a fontosak, életem célja lehet ezek megteremtése, és megtartása.!
2012. jún. 27. 10:50
 3/22 anonim ***** válasza:
93%

Az életcélom,hogy elérjem az álmait.

Cél nélkül az ember nem is tudom,hogy bír élni.

Főleg a remek mai világban,kell ami motiváljon minden nap,hogy továbbmenjek.

2012. jún. 27. 10:53
 4/22 A kérdező kommentje:

kedves # 1,

És mi lesz ha már sikerült és színésznő lettél?

2012. jún. 27. 10:56
 5/22 chrishu ***** válasza:
93%
az, hogy írjak egy fantasy könyvet
2012. jún. 27. 11:12
 6/22 2xSü ***** válasza:
93%

Megtanulni emberhez méltóan élni. Megtanulni minél több dolgot és átadni másoknak annyit, amennyit lehet. Informatikusként minél többet megtanulni és alkotni. Érdekelnek a tudományok is – elsősorban a természettudományok –, ebben is szeretnék minél jobban elmélyedni. Érdekel a filozófia is, ezen az úton már elég szépen haladok, rengeteget tanultam az elmúlt pár évben. Egyre többet olvasok szépirodalmat, hallgatok klasszikus zenét. Ezen a téren vannak hiányosságaim, ami egyre inkább zavaró hiányosság, amit szeretnék megszüntetni. Vannak kisebb hobbijaim (szövés, fonás, gitár, furulya), ezeket is jobban meg akarom ismerni. Régen a néptáncot tartottam életem céljának, az ott megszerzett tudást is szeretném megtartani, illetve használni. Imádom a táblás játékokat (különféle sakkok, gó, backgammon), ezekben is rengeteg lehetőség van előttem. A túrázásra is rákaptam. Szeretném megismerni minél jobban a természetet, minél kevesebb felszereléssel, minél mostohább körülmények között élvezhetően eltölteni az időt (menedéképítés, tűzrakási technikák, ehető és gyógyító növények megismerése).

Van pár hibám, szenvedélyem, ezektől is szeretnék megszabadulni.

De úgy általában keresem annak az Isten alakú űrnek a határait, amit homályosan már kitapogattam. Érzem, hogy van a világban valami mélyen misztikus rend, ami pont annyira megérthetetlen, magasztos és szent, mint amennyire egyszerű és profán. Nem hiszek semmiféle istenben, de hiszek benne, hogy létezik mindaz, amit mások csak Istennel tudnak kifejezni. Ezt szeretném minél inkább megérteni.

De nem rohanok. Mindezen célok mellett az is fontos, hogy az ember jól érezze magát a bőrében és én alapvetően jól érzem magam a bőrömben. Amin lehet változtatni, azon változtatok, amin nem lehet, azt meg egyre inkább képes vagyok úgy elfogadni, hogy ne legyen hatással a céljaimra, érzelmeimre.

Röviden: Szeretnék tartalmas, értékes, emberhez méltó életet élni. Azt hiszem jó az az út, amin haladok, kiderül majd meddig jutok rajta. Biztos van, aki többet ért már eddig is el, mint amennyit valaha is elérhetek, de ez nem verseny.

2012. jún. 27. 11:16
 7/22 A kérdező kommentje:

Köszi eddig a válaszokat!

Azt megkérdezhetem hány évesek vagytok? Csak a kíváncsiság kedvéért?

2012. jún. 27. 11:21
 8/22 anonim ***** válasza:
93%

10:53 as vagyok

21/f

2012. jún. 27. 11:31
 9/22 2xSü ***** válasza:
93%
35/F
2012. jún. 27. 11:54
 10/22 Julie S ***** válasza:
93%

Megpróbálni minél többeknek egy kis hasznos gondolkodnivalót adni, ezzel lehetőséget teremteni a változásra. És egy olyan életmódot kialakítani, ami lehetőséget biztosít az emberhez méltó és az otthonunkat nem pusztító mindennapokhoz.

És ezen kívül persze egy-két testileg-lelkileg egészséges gyerek felnevelése. :)

28/N

2012. jún. 27. 12:05
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!