Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Bünteti a törvény amire készülök?

Bünteti a törvény amire készülök?

Figyelt kérdés

Hamis papírral szeretnék diákmunkát vállalni. Levelező tagozaton tanulok, de el tudom ,,tüntetni,,

Ha valaki azért írna, hogy menjek rendes munkára KÍMÉLJEN meg ettől (10 hónapja munkanélküli vagyok)pénz nem jár.

2012. jún. 12. 13:42
 1/5 anonim ***** válasza:

Te is tudod a választ a kérdésedre.

Valójában mit szeretnél? Együttérző posztokat, hogy jaj, igen, csináld bátran, mert sz@r országban élünk ahol úgyis mindenki csal?

2012. jún. 12. 13:49
 2/5 A kérdező kommentje:
Nem együttérzésre, hanem konkrét példákra vágyom :) hátha vannak akik így melóznak és nem buktak le, vagy ismernek valami kiskaput. Ebben igazad van, tisztában vagyok vele, hogy nyilván bünteti, de nem tudom hogyan :/ nem kockáztatok, ha valami súlyos dolog a következménye.
2012. jún. 12. 14:00
 3/5 anonim ***** válasza:

Btk 274. § (1):

Aki

a) hamis közokiratot készít vagy közokirat tartalmát meghamisítja,

b) hamis vagy hamisított, illetőleg más nevére szóló valódi közokiratot felhasznál,

c) közreműködik abban, hogy jog vagy kötelezettség létezésére, megváltozására vagy megszűnésére vonatkozó valótlan adatot, tényt vagy nyilatkozatot foglaljanak közokiratba,

bűntettet követ el, és három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

318. § (1): Aki jogtalan haszonszerzés végett mást tévedésbe ejt, vagy tévedésben tart és ezzel kárt okoz, csalást követ el.

(2) A büntetés vétség miatt két évig terjedő szabadságvesztés.

2012. jún. 12. 14:04
 4/5 anonim ***** válasza:
próbáld megbeszélni a diákszövetkezettel, vagy keresd fel a munkáltatót hogy nem-e alkalmazna alkalmi munkavállalóként ilyen hirdetést már láttam
2012. jún. 12. 15:07
 5/5 A kérdező kommentje:
Köszi a törvényeket. Beszéltem a diákszövetkezettel is, de nem lehet levelező szakos diákmunkás. Tudtam eddig is, de megpróbáltam azért. Nem találok munkát rendes munkavállalóként sem.
2012. jún. 12. 20:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!