Mit jelent az hogy BROÁF?
Figyelt kérdés
2009. jan. 9. 10:24
2/9 anonim válasza:
Azt, hogy blööee:) Komolyan, azt, hogy valamit undorítónak tartok, hányingerem van tőle, nem tetszik..
4/9 anonim válasza:
...és tizensok évvel ezelőtt a "Kretén" c. humorlap által terjedt el. :)))
5/9 anonim válasza:
nemtom ki volt de b@ssza meg...
6/9 anonim válasza:
Azt, amit most érzek, mikor kinézek az ablakon (és napsütéses koratavasz helyett hópufacsli mindenen)
8/9 csuvasregal válasza:
Broáf kifejezés Láng Zoltán, a megboldogult Kretén magazin főszerkesztőjének agyszüleménye. Minden szám impresszum részét nem a saját, hanem a "művész nevével" írta alá, ami Broáfka Ottokár volt. Innen jött a Broáf.
9/9 Láng István2 válasza:
A Broáf eredetileg a böffentés képregénynyelv-újításos hangutánzója volt, ezután átvettem a Kretén magazinba egy amolyan mindent és semmit is jelentő töltelékszóvá, meg oldalszéli díszítőelemmé. Ezt értelmezte át a Kretén olvasótábor az egyet nem értés, az undorkodás kifejezésére, ilyesmi szerepet én nem szántam neki, de haát a szavak önállósodnak. AZ én broáf-(nem)értelmezésemből választottam a Broáfka Ottokár művésznevet, mert rímelt a Prohászkára. Ez utóbbi névhez politikai szálak nem fűznek. :-D
Üdvözlettel,
Láng István, a volt Kretén Magazin főszerkesztője
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!