Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Mi a véleményed a kérdezőről?

Mi a véleményed a kérdezőről?

2010. júl. 24. 19:26
1 2 3 4
 1/36 anonim ***** válasza:
6%

.....

én inkább téged minősítelek.Nem kell mindig minden kérdésre válaszolni.....

2010. júl. 24. 19:29
 2/36 anonim ***** válasza:
90%

Isten nem létezik. Ha létezne nem lennének természeti katasztrófák(amiben többen meg is halnak néha)

A fent írtra egy ismerősöm így válaszolt:"azok az emberek megérdemlik, nem voltak "ártatlanok"."

Mire ezt válaszoltam: "És amikor egy magzat meghal?? Akkor a meg nem született baba is megérdemelte?".

De ez csak hit kérdése. Az ősrobbanás, a dinoszauruszok tudományosan bizonyított és én ebben hiszek.

2010. júl. 24. 19:33
 3/36 A kérdező kommentje:

19:29

Elkövettem és elolvastam, hatalmas hiba volt.

2010. júl. 24. 19:38
 4/36 anonim ***** válasza:
Engem is nagyon irritál.
2010. júl. 24. 19:51
 5/36 anonim ***** válasza:

Én hívő vagyok. De nem olvasom el,mert tudom hogy badarság.

Miért? Mert ha Isten létezésének bizonyítása lehetséges lenne, az, hogy "hit" értelmét vesztené.

Olyan nincs, hogy "hiszem ha látom". Ha már látod, az már megbizonyosodás.

Ezért mondja Jézus: "Boldogok a vakok, mert nem látnak,és hisznek."

Ugyanakkor az sem jó érvelés, amit a második válaszoló írt:

"Isten nem létezik. Ha létezne nem lennének természeti katasztrófák"

Ez elég logikusnak tűnik, egy olyannak, akinek nincsenek hittudományi ismeretei, vagy csak felszínesek.

Miért hagyná, a végtelenül jó Isten, hogy ilyen történjen?

Erre az sem jó válasz, hogy "bűnösök voltak", ugyanis Isten mindenkit egyformán szeret, még a bűnöst is. Mindenkinek megbocsájt.

Mikor hitről van szó, mindenki elfejti, hogy Ördög vagy Sátán is van. Ezek az ő művei.

De ha Isten mindenható, miért hagyja?

Azért, mert muszáj neki. Két fontos dolog miatt is:

Jó nem létezhet rossz nélkül. Nem tudhatjuk mi az hogy rossz, anélkül hogy tudnánk mi az a rossz.

Másodszor, azért mert az embernek szabad akaratot adott. Ez a kettő ugyanis egymás feltétele.

Az ember szabadon dönthet, hogy jót vagy rosszat cselekszik. Azaz a Sátán vagy Isten mellett áll.

Ha Isten nem hagyná, hogy rossz történjen, korlátozná annak a szabad akaratát, aki rosszat akar cselekedni.

Aki hisz benne, megvédi minden rossztól, katasztrófától.

Az ősrobbanás, és a dinoszauruszok valós dolgok. Mint ahogy az ősemberek is. De soha nem értettem, miért nem létezhet ettől még Isten?

Simán el tudom képzelni, hogy Isten egy robbanással hozta létre a világot, ahogy azt is hogy a dinoszauruszok után fejlődésnek indult emberszerű "majomberek"-be Isten értelmet lehelt, vagyis megalkotta a mai értelemben vett embert, felemelte állati szintről.

A teremtéstörténetet NEM szó szerint kell értelmezni, mint ahogy a Bibliában sok minden más is képletes. Egyes értelmezések szerint, a teremtés még mindig tart.

Persze aztán mindenki azt hisz amit akar... de talán egy dologban egyetértünk:

Ha a Bibliai tanításokat mindenki betartaná, jobb világban élnénk.

SŐT, már akkor is, ha egyetlen dolgot betartana mindenki:

"Csak olyat tegyél másokkal, amit te is szeretnél, hogy veled tegyenek."

2010. júl. 24. 21:05
 6/36 anonim ***** válasza:

javítás:

"Nem tudhatjuk mi az hogy JÓ, anélkül hogy tudnánk mi az a rossz.

2010. júl. 24. 21:07
 7/36 anonim ***** válasza:
Hülye, beszűkült, barom. Egy darabig olvastam a kérdést, de belefáradtam a sok marhaságba és, hogy mindig ismétli, hogy "nektek nincs bizonyítékotok, én vagyok a jó".
2010. júl. 24. 21:22
 8/36 A kérdező kommentje:
Tudom, szánalmas. :S
2010. júl. 24. 21:32
 9/36 anonim ***** válasza:

21:05 "Csak olyat tegyél másokkal, amit te is szeretnél, hogy veled tegyenek."

Muszáj megkérdeznem, hogy a papok miért molesztálják a kisgyerekeket ? azt szeretnék, hogy őket is molesztálja vmi nagy kankós Afroamerikai ?

És persze, lehet, hogy én értelmeztem félre.

És engem nem, hogy irritál az a bizonyos kérdező, de volt olyan amikor már azt képzeltem, hogy ott vagyok előtte és szétlövöm a jobb térdkalácsát és a bal könyökét.

Egyfolytában azt szajkózza, hogy ne az érzelmeid irányítsanak, de persze amit ő "Tud" azt sem az érzelmei irányítják.

Szóval én a legszívesebben megkínoznám, azt majd meglátjuk, hogy hol van az ő istene aki majd megvédi. de persze már mikor megakarom gyújtani a benzinnel lelocsolt testét, még akkor is hinni fog benne, hogy "na akkor majd most megment a teremtő" de ha meghal az se baj neki hisz tudja, hogy a mennyországba jut meg azt a f@szt, egy k.urva gödörbe lesz bedobva ahol majd a hangyák szépen megeszik.

Na de engem is az érzelmeim irányítottak. még valami az se esik le neki, hogy a 27 oldalból amit írtak neki, talán egyetlen egy ember volt aki egyetértett vele sőt még írt is valamit, de azt rögtön meg is "cáfolták".

De persze én vagyok a sz@r szemétláda, hogy nem hiszek istenben stb....

2010. júl. 24. 21:40
 10/36 anonim ***** válasza:
ja és nem fejeztem be, "az sem esik le neki.......... hogy esetleg ő téved"
2010. júl. 24. 21:41
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!