Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Kukoricapehely zabpehely helyett?

Kukoricapehely zabpehely helyett?

Figyelt kérdés

Utálom a zabpelyhet, szerintem borzasztó íze van. A kukoricapehely viszont egész jó. Szerintetek ez is jó reggelire fehérjével?

Erről van szó:

[link]



2015. szept. 1. 17:59
 1/1 Szintiszoli123 ***** válasza:

Tények:

- Reggel a legrosszabb az inzulinérzékenység.

- A tejsavóprotein eleve a leg inzulinogénebb fehérjeforrás.

- A zabpehely inzulinindexe az 1997-es ausztrál tanulmány és társai alapján fehér kenyérhez viszonyítva 40, a kukoricapehelyé 75, a fehér rizsé 79.

- A kukoricapelyhed még cukros is, bár ennél alacsonyabb cukortartalmút nem találsz.


Ha a felső 4 dolgot összeadod, láthatod, ez egy inzulinbomba a nap azon szakaszában amikor ez a legkevésbé kéne.


Nem fogsz tőle meghalni, valszeg nem leszel tőle inzulinrezisztens, valszeg nem fog glikogén raktár helyett a zsírba menni a CH tartalma, hacsak nem vagy atom IR-es, de én nem cibálnám az alvó oroszlán bajszát, még akkor sem, ha gyorsan tudok futni.


Ne ez legyen a standard reggelid. Keverd a KP-t ZP-vel. Akkor ehetőbb, mint a sima ZP, de "lassabb" lassabb, mint a sima KP.

2015. szept. 2. 16:22
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!