Melyik köti meg jobban a zsírt? A fejessaláta vagy a paprika? esetleg valami más magas rosttartalmú zöldség?
Figyelt kérdés
2014. jan. 28. 20:28
1/2 Szintiszoli123 válasza:
Szia!
Hol olvastad, hogy egyáltalán megkötik?
2/2 anonim válasza:
Nem kötik meg, a normális zöldségekben vízoldékony rostok vannak, ezeknek nem tulajdonítunk antinutritív hatást!
Amiről te kérdezel, az egy káros hatás, a gabona rostok nehezítik az emésztést, rontják a felszívást.
Persze azt hiszed, hogy a zsírokat meg kellene kötni, pedig alapismeret lenne, hogy zsírra szükséged van, pusztáj a zsírsejtjeidbe nem kellene elraktároznod, hogy ne legyél az egészséges szintnél zsírosabb.
Majd ha ezt akarod tenni, akkov leteszed a gyorsan felszívódó szénhidrátbevitelt (cukor, keményítő) mert ezek okoznak olyan inzulinválaszt, ami túlzott mértékben raktározni kezdi a felszívódó tápanyagokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!