Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Melyik köti meg jobban a...

Melyik köti meg jobban a zsírt? A fejessaláta vagy a paprika? esetleg valami más magas rosttartalmú zöldség?

Figyelt kérdés
2014. jan. 28. 20:28
 1/2 Szintiszoli123 ***** válasza:

Szia!

Hol olvastad, hogy egyáltalán megkötik?

2014. jan. 28. 20:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/2 anonim ***** válasza:

Nem kötik meg, a normális zöldségekben vízoldékony rostok vannak, ezeknek nem tulajdonítunk antinutritív hatást!


Amiről te kérdezel, az egy káros hatás, a gabona rostok nehezítik az emésztést, rontják a felszívást.


Persze azt hiszed, hogy a zsírokat meg kellene kötni, pedig alapismeret lenne, hogy zsírra szükséged van, pusztáj a zsírsejtjeidbe nem kellene elraktároznod, hogy ne legyél az egészséges szintnél zsírosabb.


Majd ha ezt akarod tenni, akkov leteszed a gyorsan felszívódó szénhidrátbevitelt (cukor, keményítő) mert ezek okoznak olyan inzulinválaszt, ami túlzott mértékben raktározni kezdi a felszívódó tápanyagokat.

2014. jan. 29. 08:53
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!