Szintiszoli123 kérdése:
A vízoldékony rostokból nyer energiát a test? Kvázi van-e ezeknek kalóriatartalma.
Figyelt kérdés
Tudom, elég gyenge kérdés. Vannak a vízben nem oldódó rostok. Ezekről könnyű elképzelni, hogy nem emésztődnek meg, csak átmennek rajtunk. Mi a helyzet a vízoldákony rostokkal.2013. nov. 16. 10:35
2/4 A kérdező kommentje:
Értem, de mi a válasz?
Pl: zabpehely CH tartalma: 57 gramm / 100 gramm
Rosttartalma 11 gramm / 100 gramm, ebből mondjuk 5 gramm vízoldákony, 6 gramm vízben nem oldódó rost. Ugyebár a rost is CH, csak összetettebb és a test nem tudja bontani, így nem nyer belőle energiát. A vízoldékony rost attól, hogy vízben oldódik, még ugyanúgy nem emészthető? Ugyanúgy nem nyer belőle a test kalóriát?
A CH 1 grammja 4,1 Kcal-t jelent a szervezetnek.
Kérdés:
100 gramm zabpehely elfogyasztásával 57x4,1 vagy (57+5)x4,1 Kcal-hoz jutattuk a testünket?
2013. nov. 16. 11:56
3/4 anonim válasza:
Írja a cikk, hogy mikrobák lebontják, és rövid szénláncú zsírsavak képződnek, ezek jó minőségű energiaforrások, tápanyagok. Hogy mennyi kalória arra nem tudok választ adni, az én gondolkodásomtól ez eleve idegen kérdés.
4/4 A kérdező kommentje:
Értem, köszönöm.
2013. nov. 16. 15:25
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!