Mi a rosszabb, a vitaminos margarin vagy a telített zsír?
Tegyük fel, hogy szendvics a reggelim, a 10 óraim, meg az uzsonnám is. Ha azt szeretném, hogy finom legyen és ehető, kennem kell bele valamit. Sok szendvicset eszem. Abba sok valamit kell kenni. Sajnos sem az olajos magvak sem az ezekből sajtolt olajok nem kenhetőek :), pedig egészségesnek ezek fogyasztását nevezném. A vaj telített zsír, a margarin meg műzsír és tele van hozzáadott szarokkal, pl. emulgeálószerekkel, meg zsírban oldódó vitamionokkal, amikből az A vitamint akár túl is lehet adagolni. Melyik a rosszabb?
Vagy ti mit esztek szendvics helyett reggelire, 10 óraira meg uzsonnára?
"Egyetlen molekula választja el attól, hogy műanyag legyen."
Aki jártas a kémiában, az tudja, hogy egyetlen molekulányi (sőt, egyetlen atomnyi!) eltérés is hatalmas különbség. Gondolj bele: a szén-dioxid és a szén-monoxid között is egyetlen atomnyi különbség van, mégis: az egyiktől meghalsz, a másiktól nem... Többet mondok: a szén, a grafit és a gyémánt ugyanabból az egyetlen elemből áll (szén), csak a szerkezetük más. Nos, ők sem egyformák...
Na most ettől még sajnos rengeteg a margarinban és más élelmiszerekben is a hozzáadott cucc, ami nem egészséges.
Lehet arról vitatkozni, hogy a vitaminos margarin, a zsír vagy a vaj a rosszabb, de annak csak az lesz a vége, hogy nem eszünk semmit :-) Léteznek egyébként zöldségkrémek is, pl. DM-ben, Rossmanban látni ilyeneket, csak sajnos ezek elég drágák. De otthon magadnak is készíthetsz pl. padlizsánkrémet, brokkolikrémet, zöldborsókrémet stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!