Az lehetséges, hogy 13 évesen tejallergiám van?
van gyógyszer!
Mire nincs? És hányan gyógyulnak meg???? Sokan abba halnak bele hogy szedik az orvos által felírt gyógyszert. Ha nem mindjárt a gyógyszerekhez nyúlnánk, hanem gondolkodnánk, akkor több ember mondhatná el magáról hogy ésszel cselekedett, és segített magán.
Ja, és a férjem esetében sem az orvos diagnosztizált, hanem én, és azzal hogy elhagytuk a tejtermékeket, megoldottuk a problémát, nem szorul gyógyszerre a férjem, és akkor sem nyúlnánk gyógyszerhez, ha az orvos mondaná. Az indokolatlanul adott gyógyszerek kárt okoznak!!!
Ha csak a gyógyszerek segíthettek volna, akkor már ki kellett volna halni az emberiségnek, mert gyógyszerek csak kb. 100 éve léteznek.Mindenki tud tenni saját magáért.
Jól van na :)
Csak mondtam...ez nem gyógyszer hanem egy enzim, ami lebontja a tejcukrot ( kb ugyanaz a kategória mint az inzulin, a cukorbetegnek nincs elég, ezért pótolják, és nem azért mert gonoszak :D ). A laktózérzékenyeknek nincs ilyen enzimjük, amúgy ők a normálisak, az hogy felnőttkorban valakinél van ilyen enzim, az a rendellenes :) De nem kezelik, mert nem okoz problémát.
Viszont a kérdező 13 éves, nem kéne kizárnia a tejtermékeket kapásból, mert ha csak laktózérzékeny, az prímán kezelhető, és fejlődő szervezetnek meg kéne a tej.
Ha a fehérjére allergiás, az viszont komoly probléma, és keresztallergia miatt minél előbb ki kellenne deríteni, pontosan mire érzékeny. Amúgy meg nem is biztos hogy a tejre érzékeny, vagy allergiás. Pl nekem csak a zsíros tejtől van gondom, ami inkább epe mint tejérzékenység. 1,5-ös tejtől semmi bajom, se tejtermékektől.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!