Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Milyen ételekben van lúgosító...

Milyen ételekben van lúgosító anyag?

Figyelt kérdés
2008. febr. 3. 20:08
 1/5 anonim ***** válasza:
75%

Lúgosító ételek:


zöldségek (zeller, cukkini, burgonya stb.)

gyümölcsök (alma, narancs, ananász stb.),

tejsavó (nem azonos a tejsavó fehérjével)

kakaó, kávé, tea, fehérbor, vörösbor, sör, lekvár, méz, cukor,

a margarin is enyhén lúgosít

Erősen lúgosító ételek:

spenót, banán, mazsola


[link]


[link]

2008. febr. 3. 20:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 anonim ***** válasza:
88%

lúgosító és savasító ételek táblázata:

[link]

2008. febr. 6. 01:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
A cukor NEM lúgosít, hanem erősen savasít! A vér ph értékét a benne lévő oxigén és széndioxid aránya határozza meg. A kevesebb oxigén savas irányba tolja el. A cukor a vérbe jutva megköti az oxigént így savasít!
2008. márc. 19. 11:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/5 anonim válasza:
100%

Úgy gondolom, hogy az innerlight oldalon lévő lúgosító, savasító élelmiszerek táblázata nem pontos, illetve több helyen is rossz!

Ne keverjük össze a lúgos kémhatású, és a lúgosító élelmiszer fogalmát. Pl.sokan gondolják, hogy a savas gyümölcsök savasítanak, de ez nem így van.

2008. jún. 18. 21:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/5 anonim ***** válasza:
Aki az első kommentet írta,tök hülyeséget írt,mert a kávé és a kakaó a legsavasabb,szal ő is rosszul írta.
2010. júl. 31. 14:57
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!