PRK lézeres kezelés tapasztalatok? /-2. 0 mind a két szemem/
Nekem Intralasik-et csináltak, teljesen bevált. 7 éve volt a műtét, azóta is csúcszuper a szemem. Teljesen élesen látok vele, semmit nem romlott.
Anno mikor én is vaciláltam a PRK és az Intralasik közt, utánanéztem mindkettőnek.
Az Intralasiket nem mindenkinél tudják megcsinálni. A szemben valami összekötő lebenynek vagy minek (lehet rosszul mondom) elég vastagnak kell lennie, hogy egyáltalán elvállalják a műtétet. Durva autóbalesetnél megeshet, hogy a szemedből kirepül a szaruhártya, de az orvos akivel beszéltem azt mondja, ha annyira durva baleseted van, előzetes műtéti beavatkozás nélkül is elrepülhet az.
A PRK-nál nincs ilyen gond. A szaruhártya felső részét maratják meg. Tényleg biztonságos, de simán benne van az is, hogy fél dioptriás lesz a szemed, és nem lesz tökéletes. Úgy tudom, ha fél dioptriánál rosszabbra sikerül, akkor ingyenesen korrigálják. Itt hosszabb a gyógyulási idő, és ez egy egyszerűbb eljárás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!