Szűz lánynak szükséges a nőgyógyászati vizsgálat? Rák szűrés?
Ez nem igaz. Mindenképpen ajánlott a szexuális élet megkezdése előtt, már csak a fogamzásgátlás szempontjából is.
16 évesen még nem olyan fontos (ha nem akarsz védekezni), de 20 évesen már azért illik elmenni.
Mindenképpen mondd meg a dokinak, hogy még szűz vagy.
Tény, hogy szüzeknél (pl apácák között) a méhnyakrák előfordulása nagyon alacsony, szinte nulla, a szexuális élet megkezdésével elkapható fertőzések (pl a HPV) pedig hajlamosítanak a mhényakrákra.
Azonban amint a felnőttkorba léptél, mindenképpen ajánlott évi egyszer elmenni nőgyógyászati vizsgálatra és rákszűrésre, még szüzen is. El tudják végezni ezt a vizsgálatot így is (nekem is elvégezték, amíg még szűz voltam), és nem fájdalmas, valamint a szűzhártyádat sem szakítja át. Nekem is P2 eredményem lett szüzen, amire azért érdemes odafigyelni és szemmel tartani.
12:12
jajj de okos vagy!
1.Nem mindenkinél 2. Rűákszűrésnél ha egy szűz lányak beteszi a kacsát akkor az a lány már rögtön nemlesz szűz a viszgálat után
Hogyan történik a méhnyakrák szűrés?
A méhnyakrák szűrést Magyarországon két módszer együttes használatával végezzük. A legfontosabb a cytológiai vizsgálat mely azt jelenti, hogy a méhszáj felszínéről megfelelő pálca segítségével, óvatos mozdulattal felszínes sejteket távolítunk el, melyeket tárgylemezre kenünk, majd cytológus orvos speciális festés után mikroszkóppal megvizsgál. Ezt a vizsgálatot egészíti ki a kolposzkópos vizsgálat, mely a méhszáj felszínének mikroszkópos vizsgálata. Itt nem sejteket, hanem a hámszerkezetet és az ereket vizsgáljuk, melyek kóros sejtelváltozásokra utalhatnak.
12:14: mindenesetre okosabb, mint te. A szüzessége ugyanis csak akkor vész el, ha valaki a PÉNISZÉT teszi be. Kacsa, uborka, ujj, vibrátor, kiskutyafüle nem számít.
Legalább ne reklámozd , hogy mennyire tájékozatlan vagy, és maradj csendben. De ha nekem nem hiszel, akkor menj el egy nőgyógyászhoz, és faggasd ki őt. Nagyot fogsz nézni.
Bár szerintem nem is vagy nő...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!