Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Segítenél neki? Nem árt neki...

Segítenél neki? Nem árt neki a fogamzásgátló? S mi lesz ha nekem kellene nem bukunk le akkor?

Figyelt kérdés
Tanácstalan vagyok, 13 éves barátnőm ,aki már menstruál megkért írassak fel magamnak (16vok) gyógyszert és adjam neki. Én még pasival sem voltam ő meg leakar feküdni a barátjával. Nem árt neki a fogamzásgátló? S mi lesz ha nekem kellene nem bukunk le akkor?
2010. ápr. 9. 21:08
 1/9 anonim ***** válasza:

beszéld le, még fejlődő szervezet, csak kárt csinál vele. és nehogymár egy 13 éves kisgyerek szexeljen? :O

vagy ha annyira akarja legyen nála gumi és adja oda a pasinak.. de ez elég korai, meg a fogamzásgátló használata is.

mondd meg neki hogy amit eked írnak nem biztos hogy neki is jó lesz, hisz nem véletlen csinálnak előtte vérvételt, vizsgálatokat. függ a testalkattól is hogy milyen hormonadag kell. szóval ha akar írasson magának, de szerintem nem fognak neki írni

2010. ápr. 9. 21:15
 2/9 anonim ***** válasza:

Ne segíts neki, tönkreteszi a szervezetét még a gyógyszer, hisz tuti nem rendszeres még a ciklusa, ill a fogamzásgátlóban rengeteg hormon van, hiába csökkentett, tuti felborulna neki a hormonháztartása. a pasiról meg próbáld lebeszélni, nagyon nagy következménye lehet, ha lefeküdnek, mert mivel kiskorú, így büntetendő, miután betölti a 14-et fiatalkorú lesz, és akkor már nem csinálnak ilyenből ügyet. De most még a pasi nagyon megütheti a bokáját.

Ne segíts neki, ha más nem megy, hagyd cserben :S

2010. ápr. 9. 21:17
 3/9 anonim ***** válasza:

Eszedbe se jusson, hogy odaadd neki.

1. A gyógyszert elvileg személyre szabva kell kiválasztani.

2. 13 éves GYEREKNEK nem adnak fogamzásgátlót, mert a szervezete és a hormonháztartása még alakulóban van.

3. A szex nem gyerekeknek való, de ha ennyire nem bír magával, akkor használjanak gumit. A pasiját meg simán feljelenthetik, ugyanis ez erőszakos közösülésnek számít, akkor is, ha a barátnőd is akarja.

2010. ápr. 9. 21:18
 4/9 anonim ***** válasza:

Még te is ráérsz lefeküdni valakivel.Nem kell feltétlenül másokat utánozni.A fogamzásgátló pedig mindekettőtöknek árt,mert még nincs teljesen kifejlődve a szervezetetek.

Ha 13 éves barátnőd szexel,és ez kiderül,a barátját súlyosan megbüntetik kiskorú megrontásáért.Akkor,is ha a lány belegyezik.14 év alatt tilos a szex a törvények szerint.Semmiképpen ne írass ki a részére fogamzásgátlót.

2010. ápr. 9. 21:22
 5/9 anonim ***** válasza:
meg ne tedd, tönkre teszi a szervezetét, fogamzásgátlót "személyre szabva" adnak, az ő szervezetének megfelelően, és nőgyógyász nem írat fel 16 év alatta GYEREKNEK fogamzásgátlót, még ki se alakult a hormonháztartása és már tönkre is teszi, később nem lehet gyereke, nem is beszélve a mellékhatásokról, amibe bele is lehet halni
2010. ápr. 9. 21:26
 6/9 anonim ***** válasza:
De igen, árt neki, bár gyanítom ez nem lesz akadály, hogy szexeljen...sajnos.
2010. ápr. 10. 08:45
 7/9 anonim ***** válasza:
55%
a barátnőddel ne foglalkozz, azegy hülyepiccsa....magad miatt ne menj ebbe bele, mert igen lebukhattok, ésha később neked fog kelleni, akkor még lehetnek ebből kisebb bonyodalmak.
2010. ápr. 10. 10:17
 8/9 A kérdező kommentje:
Mégis milyen bonyodalomra gondolsz?
2010. ápr. 10. 13:18
 9/9 anonim ***** válasza:
A doki kikérdezi a gyógyszert akarót eddigi betegségeiről, megvizsgálja, és ez alapján ír fel neki gyógyszert. Ha van egy olyan betegsége, tünete, akármije a barátnődnek, amiről nem tudsz, és adsz neki egy gyógyszert, ami mondjuk kifejezetten káros neki, és baja lenne? Soha nem tudhatod. Szerinted mégis miért személyre szabottan történik mindez? És akkor nem a doki lesz a hibás, hanem te. Azért érdemes ezt is átgondolni.
2010. ápr. 10. 19:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!