Ez segíthet helyreállítani?
Jól hallottad, az antibiotikum nem csak a torkodban, hanem az egész testedben elpusztítja a baktériumokat. A hasznos bacikat is, mint a bélbaktériumok, illetve a hüvely savas közegét biztosító és a gombákat visszaszorító laktobacikusokat is. Ezért gyakori az antibiotikum-kúra után a hüvelygomba.
Inkább próbálkozz meg helyileg visszatelepíteni a hüvelyedbe az onnan kipusztított laktobacilusokat. Ezt könnyen és olcsón megteheted gyógyszertárban kapható tejsavas irrigálófolyadékkal.
A Normaflore és a joghurtok ugyanezt teszik, csak nem a hüvelyedben, hanem a beleidben.
Lehet kapni sokezerért intimzuhanyokat illatszerben, gyógyszertárban is. Nekem a Colpo-Clener vált be, de nem a pezsgőtablettáját használom hozzá, hanem gyógszertári tejsavat. Ez kis üvegben van, kb. 300 forint. Egy liter vízhez teszel 2 evőkanál tejsavat, összekevered jól és ezzel átöblíted a hüvelyedet. lehet ezt is pezsgőtabletta formájában is kapni, de jóval drágább és abban mesterséges anyagok is vannak, kár mérgezni a szervezeted. Az irrigátor kis csövét óvatosan becsústatod a hüvelyedbe és megnyomod a flakont és így víz megy beléd, ami aztán ugyanígy ki is folyik belőled. Remélem elég egyértelmű voltam, ha nem, kérdezz nyugodtan.
Megoszlanak a vélemények, hogy kell-e, árthat-e vagy használ-e. Megelőzésként mindenképpen naponta kell antibiotikum mellett, amúgy nekem a dokim hetente 2szer javasolja, mert sokat úszom és az megint egy jó táptalap a gombáknak. De szerinte hetente 2-szer amúgy sem árt.
Itt egy kép róla:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!