Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » PCOS-ok, IR-esek, milyen...

PCOS-ok, IR-esek, milyen tüneteitek vannak?

Figyelt kérdés

Pcod-t állapítottak meg nálam ultrahangon. Az még nem derült ki, inzulinrezisztenciám van-e, mert nem jutottam el kivizsgálásra.

Szoktam érezni reggel heves szívdobogást, ájulásszerű rosszullétet, hányingert, émelygést. Evés után is rosszul szoktam lenni, szédelgek, mozogni nem bírok mert úgy érzem, kidőlök. Ha megvárom míg éhséget érzek már szédülök is el.

Néha fáj a bal petefészkem. lassan 3 hónapja késik a menstruációm, de gyakran érzem azt h mindjárt megjön.

Nektek szokott fájni a petefészketek? Ha túl sok tüsző összegyűlik benne, mi fog történni?

Mit éreztek IR-esként, ha rosszul vagytok?

Szerintetek nekem mennyire lehet súlyos a bajom?

segítségeteket előre is köszönöm!

18.l

2014. okt. 24. 20:04
 1/2 anonim ***** válasza:

Szia!

Ha PCOS-ed van akkor biztosan van IR-ed is mert az IR okozza a PCOS-t. De ahhoz hogy megállapítsd hogy milyen mértékú az IR és milyen kezelések kellenek ahhoz kell egy terheléses un. OGTT vizsgálat ahol meg kell innod 75 g szőlőcukrot vízben feloldva. Vesznek vér még ez előtt (éhgyomri állapotban) majd a 60. percnél és a 120. percnél. Mindenhol muszáj hogy megnézzék a vércukrod szintjét és az INZULIN szintedet. Az utóbbi nagyon fontos mert ez a lényeg.

Az IR-nek sok tünete van, de amiket írtál azok erre utalnak. IR-esként egy speciális szénhidrát csökkentett étrendet kell követned, a rosszulléteid azért vannak mert nem eszel megfelelően.

ÉLETBEVÁGÓAN FONTOS!!! hogy rendes orvosi kezekbe kerülj, különben félrekezelhetnek és nem javul a állapotod. Őket ajánlom: [link] vagy Naszódy Péter endokrinológus (kecskemét, meditres). Nagyon nagyon fontos hogy endokrinológushoz menj, ne nőgyógyászhoz mert az IR anyagcsere zavar.

Rengeteg segítséget tudsz kapni itt:

- [link]

- [link]

- [link]

Itt kérdezhetsz ezzel kapcsolatban de azt ajánlom hogy előbb olvass el mindent ami már összegyűjtöttek a többiek, és a jobb felső sarokban a nagyítóval keress rá kulcsszavakra mert lehet hogy már volt az a kérdés.

Ez az egész nagyon nem könnyű dolog, de inkább most foglalkozz vele mint később amikor már nem lehet segíteni. Sok szerencsét :)

21/L

2014. nov. 2. 00:03
 2/2 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszod, nagyon-nagyon sokat segítettél! :)
2014. nov. 2. 20:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!