Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Vajon miért nem gyártanak a...

Vajon miért nem gyártanak a super plusnál erősebb tampont?

Figyelt kérdés

Pokoli éjszakám volt, 11-kor cseréltem, fél 2-kor úszott az ágy: zuhany, dugó, ágyhúzás (szerencsére számítottam rá, így gumilepedő is volt a sima alatt, legalább a matrac tiszta maradt). Negyed ötkor ugyanez a cirkusz, és most ugyanígy, "vérbe fagyva" ébredtem. Mindenzt ob super plus + négypettyes always-zel "sikerült" végigcsinálnom. És ez mindig ilyen szörnyű az első 2-3 napon! Nappal még kevesebbet bír a tampon (nyilván, mivel nem egyhelyben, nyugalomban vagyok, hanem nyüzsgök)

Megfordult a fejemben, miért nem gyártanak még erősebb tampont (szültem is, biztosan beférne!)? Biztos nem vagyok egyedül ezzel a problémával. Vagy mégis :(( ?

2009. dec. 5. 07:08
 1/9 anonim ***** válasza:
77%

Le fognak szólni, de ha nem tervezel még több gyereket, akkor szedj gyógyszert (fogamzásgátló), azzal csökken a vérzés.

Nekem is ez volt a problémám, kb. az erős napokon 2 órát, ha bírta a super plus.

Azóta csak mini tampont használok.

2009. dec. 5. 07:17
 2/9 anonim ***** válasza:
Egyet értek az előttem szólóval, a nagy vérzés nem jó a szervezetednek. Nem nagyobb tampon kéne, hanem a vérzést kéne csökkenteni. Igen megnő mint a daganat, mind miómák keletkezésének veszélye. Beszéld meg az orvosoddal, de tabletta jó megoldás.
2009. dec. 5. 08:05
 3/9 A kérdező kommentje:
Éppen a második babaprojekten ügyködünk :), így a tabletta elvetve. Amúgy több mint 7 évig szedtem fog.gátlót és nem sokkal volt kevesebb a vérzésem, max. nem háromszor hanem csak 1-2-szer öntött el éjszaka. Az orvos szerint (már háromnál jártam az évek során) minden rendben van, ez "alkati" adottság, együtt kell vele élni.
2009. dec. 5. 08:32
 4/9 anonim ***** válasza:
Nekem erre javasolta a dokim az Ergam cseppet és csökkentette is a vérzést, pedig ennyire nem is volt durva, mint neked.
2009. dec. 5. 10:09
 5/9 anonim ***** válasza:

Szia!

sajnálom, hogy ennyire megszenvedsz vele:(

én 17 éves vagyok és nekem is nagyon erős a mensim (2óránként ob procomfort super plus napközben...) de nekem éjszaka nem ennyire durva, csak 1x cserélek.

a sima OBnak van a procomfortos super plus narancssárgától erősebb változata, zöld színű de ez nem procomfort hanem a régi sima OB. ez nagyon vastag de én is ezzel bírom ha nagyon erős. jóval vaskosabb mint a procomfort super plus, én pl alig bírtam felrakni de neked sztem nem lesz gond ha már van gyereked.

próbálj keresni másik dokit, hátha mondd vmit.

sok sikert a babázáshoz;)

2009. dec. 5. 12:40
 6/9 anonim ***** válasza:

[link]

én erre gondoltam, de lehet hogy te is ezt használod, csak nem értettem a leírásodból, hogy erre a zöldre vagy a procomfortos narancssárgára gondoltál..:)

2009. dec. 5. 12:41
 7/9 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszaitokat! Mint írtam, már 3 orvosnál jártam, mind ugyanazt mondta vizsgálat + kivizsgálás (laborok, uh) után, hogy rendben vagyok, egyéni adottság, hogy ennyire erős a vérzésem. Azt is mondták, hogy akinek spirálja van, annak nagyjából ennyire erős.

A hagyományos, zöld színű super plust használom (a pro compfortot szerintem azonnal "kimosná az árhullám"), annál jelenleg nem ismerek vastagabbat. Mindegy, ezt a pár évet már féllábon is kibírom :) csak néha kiakadok, amikor egy éjszaka alatt telerakom a mosógépet és még csak nem is alhatok rendesen.

Mégegyszer köszi a tanácsokat!

2009. dec. 5. 16:27
 8/9 A kérdező kommentje:
bocsi, elírtam: "pro comfort" nem compfort :=)
2009. dec. 5. 16:28
 9/9 anonim ***** válasza:
Lehet kapni Tena Lady betéteket, amik többet tudnak felszívni. Ezenkívül baromi rossz lesz, de ajánlom, hogy óránként állíts ébresztőórát, és csere... :S Nagyon rossz lehet... :S És a 2. bébi után, ha már nem akartok többet akkor fogamzásgátló!
2009. dec. 24. 12:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!