MI történik egy nőgyógyászati vizsgálaton ha a páciens még szűz? Ugyanolyan a vizsgálat mintha már nem lenne az? És miböl áll egy nőgyógyászati vizsgálat?
Attól is függ, hogy hány éves és gyermek nőgyógyászati vizsgálatról vagy felnőtt nőgyógyászati vizsgálatról beszélünk.
A vizsgálat egyébként a külső és belső nemi szervek állapotának szemrevételezéssel tapintással és laboratóriumi vizsgálatából áll.
A szemrevételezés természetesen csak a külső nemi szervek állapotát mutatja. A tapintásos már szélesebb spektrumú információd ad az orvosnak. A tapintásos vizsgálat történhet hüvelyen vagy végbélen keresztül. Ez utóbbi vonatkozik kérdésedre is.
Ilyenkor a nőgyógyász szakorvos átvizsgálja a hüvely a méhszáj, a méh állapotát. A hüvely és a méhszáj tekintetében speciális tükröt is szoktak alkalmazni. A méh és függelékei, valamint azok környezetének vizsgálata is megtörténik.
Ha a szakorvos szükségesnek tartja kenetet is vehet a hüvelyváladékból, amelyet azután laboratóriumban elemeznek, vizsgálnak meg.
A vizsgálatokat csaknem minden eseteben visszarendelés követi 2-3 hét múlva, amikor már a keneteredmény a rendelkezésre áll. Ekkor dönt a szakorvos arról esetleges szükségesség esetén a gyógyszeres therápia felől.
Remélem tudtam segíteni!
Bocs, hogy kérdezek!
De ez végbélen keresztül hogyan történik?
A másik verziót szerintem tök jól leírta az előttem szóló.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!