Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » MI történik egy nőgyógyászati...

MI történik egy nőgyógyászati vizsgálaton ha a páciens még szűz? Ugyanolyan a vizsgálat mintha már nem lenne az? És miböl áll egy nőgyógyászati vizsgálat?

Figyelt kérdés
2009. máj. 3. 18:05
 1/2 anonim ***** válasza:
100%

Attól is függ, hogy hány éves és gyermek nőgyógyászati vizsgálatról vagy felnőtt nőgyógyászati vizsgálatról beszélünk.

A vizsgálat egyébként a külső és belső nemi szervek állapotának szemrevételezéssel tapintással és laboratóriumi vizsgálatából áll.

A szemrevételezés természetesen csak a külső nemi szervek állapotát mutatja. A tapintásos már szélesebb spektrumú információd ad az orvosnak. A tapintásos vizsgálat történhet hüvelyen vagy végbélen keresztül. Ez utóbbi vonatkozik kérdésedre is.

Ilyenkor a nőgyógyász szakorvos átvizsgálja a hüvely a méhszáj, a méh állapotát. A hüvely és a méhszáj tekintetében speciális tükröt is szoktak alkalmazni. A méh és függelékei, valamint azok környezetének vizsgálata is megtörténik.

Ha a szakorvos szükségesnek tartja kenetet is vehet a hüvelyváladékból, amelyet azután laboratóriumban elemeznek, vizsgálnak meg.

A vizsgálatokat csaknem minden eseteben visszarendelés követi 2-3 hét múlva, amikor már a keneteredmény a rendelkezésre áll. Ekkor dönt a szakorvos arról esetleges szükségesség esetén a gyógyszeres therápia felől.

Remélem tudtam segíteni!

2009. máj. 3. 19:34
 2/2 anonim ***** válasza:

Bocs, hogy kérdezek!

De ez végbélen keresztül hogyan történik?

A másik verziót szerintem tök jól leírta az előttem szóló.

2009. aug. 24. 20:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!