Azt hiszem hormon problémáim vannak, most fogok nőgyógyászhoz menni, mire számítsak?
Tabletta előtt nem volt gondod?
Ez egyébként egyértelműen a tabletta miatt van sajnos. Az ilyen kis "utóhatásokat" vhogy mindig elfelejtik megemlíteni az orvosok.
Ha szerencséd van, akkor átmeneti a dolog, és magától rendeződni fog a hormonháztartásod. Ha nincs szerencséd, akkor sikerült úgy felborítania a dolgokat, hogy hosszabb kezelésre lesz szükség.
Menj el egy megbízható orvoshoz, aki rendesen kivizsgál, megnézi a hormonjaid is. Ha újra tablettát akarnak adni, akkor ne menj bele, mert bár elmúlnának tőle a jelenlegi panaszok, ha megint abbahagyná, megint ez lenne. Örökké meg nem szedheted...
Hát egy év alatt már nem ártott volna neki helyreállni:(
Hát igen, a dokik is érdekesek néha. Mert persze, addig nem borítja fel, amíg szeded, mert addig nincs is vérzésed. Tabletta szedése alatt teljesen pontos, hiszen a tabi irányítja a ciklust. Csak hát abbahagyás után kérdéses, hogy helyreáll-e...
Remélem minden rendben lesz, és helyrejön a dolog!:)
ÖÖ, én írtam mind a kettő hozzászólást.
A kivizsgálást illetően: szerintem lesz hüvelyi UH (mivel a szőrösödés és a pattanások utalhatnak esetleg PCO-ra). Ezen kívül hormonvizsgálatok, amiket vérből néznek. Női nemi hormonokat, tesztoszteront. Esetleg pajzsmirigyet sem ártana megnézetni, mert az is okozhat csúnya dolgokat.
De egy hozzáértő orvos tudni fogja, hogy mit csináljon,m hova küldjön, mit vizsgáljon.
De lehet jobb lenne, ha nőgyógyász mellett rögtön elmennél endokrinológiára is, mert ott foglalkoznak hormonbajokkal. A nőgyógyászok nagy többsége nem vagyon ért hozzá, és csak tablettát írnak mindenre...
Endokrinológiára háziorvosodtól kérj beutalót.
Vérvételt nem a doki fog csinálni, hanem ad időpontot a laborba. A vizsgálatoktól meg kórháztól függően pár hét alatt meg lesz az eredmény.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!