Gombás hölgyek, ti használtok tampont?
Belekeveredtem egy kérdésbe, és elbizonytalanodtam.
Kérlek válaszoljatok!
Nem, a tájékoztató szerint nem szabad.
Ráadásul még fájna is, hiszen ilyenkor gyulladt a hüvely.
De kérdező, te olyan sötét vagy basszus.
A másik kérdésben arról volt szó, hogy LEHET-E.
Nyilván nem szó szerint értette, hanem úgy, hogy tanácsos-e. Lehetni nyilván lehet, mert be tudja dugni ugyanúgy akkor is, ha gombás.
De nem tanácsos!
Kb olyan, mintha azt kérdezte volna:
Most vettem be nyugtatót, lehet inni alkoholt?
Lehetni lehet, hisz ugyanúgy elő tudja venni az üveget és meghúzni, de nem tanácsos, mert baj lehet belőle.
Nem tudom, ezt a férfi agyaddal miért olyan baromi nehéz felfogni.
Szerintem a kérdező pontosan érti a kérdés lényegét, 17,04-es. Nyiván azért tette fel a saját kérdését, hogy gyakorlatban alkalmazható-e a tampon, és nem a "lehetőségre" kíváncsi.
Egyébként sem igaz, mert ha gombád van, nem megy be ugyanúgy a tampon, mert ha gyulladt a hüvelyed, besz*rsz, mire betuszkolod, remekül fog égetni, míg bent van, kivételnél pedig lásd berakás.
Azt viszont nem értem én sem, hogy milyen részletességel kéne még kifejteni, hogy nem is lehet, és nem is tanácsos.
Itt ugyan arról beszél, miért okozHAT fertőzést a tampon, de amit írtak, hogy szárítja a hüvelyt és teret ad a fertőzéseknek, az a fertőzés meglétekor is érvényes.
Ráadásul menzesz alatt nyitottABB a méhszáj, könnyebben felvándorolnak a meglévő fertőzések.
Elég ennyi, vagy mi legyen?
Ezek tények, függetlenül attól, hogy az ide írogatók gomba alatt használnak-e tampont vagy nem. Attól, hogy ideírna 10 tudatlan ember, aki használ, még nem jelentené azt, hogy biztonságosan lehet használni és nem ártasz magadnak. Ennyi.
Köszönőm az őszinte választ, de...
És most akkor erről tényleg őszintén az elejétől.
Kérdezett egy kislány, hogy használhat-e tampont, ha gombás.
Meggyőződésből válaszoltam, és amikor más vélemények is érkeztek, arra kértem a kérdezőt, hogy ne rám hallgasson, hanem abban maradtunk, hogy nem használ tampont, hanem elmegy a dokihoz, aki kezeli a gombát, és megkérdezi tőle.
De mi van, hogyha magamnak sem adnék jó választ, pusztán azért, mert nem kapok megfelelő válaszokat.
A válaszadók szerint annyira rosszat teszek magamnak, ha tampont használok gombásan, mintha gyógyszerre innék. Meg, hogy ha gombám van, akkor az úgy fáj, hogy nem is tudnék tampont használni, amivel majd feljebb nyomogatom a gombákat, amit a bugyitól kaptam és persze ki ne hagyjam, hogy pár nap alattkikezeli a doki.
Második napja kutatom az infókat, de nem találok olyat ami meggyőző lenne!
Nem kötekedek, de az elküldött link sem mondta azt, hogy tilos használni, mert tologatja a gombákat.
Olyanokat találtam, hogy X.Y. orvos nem ellenzi.
Itt sem azt válaszoljátok egy mivel kenjem be a tamponomat kérdésre, hogy ne tamponozz. Csak az egyébként is tamponellenesek utalnak rá.
Miért?
Tényleg választ várok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!