Van okom aggódni szerintetek?
Fogamzásgátlót szedek, viszont egy hete (szombaton) erős migrénem volt, bevettem a fogamzásgátlót a szokásos időben, és rá egy órára hánytam. Tudom, hogy pótolni kellett volna azt a szemet, de teljesen megfeledkeztem róla, annyi minden jár mostanában a fejemben. Előtte és azóta is rendesen szedem a bogyót. Ma együtt voltam a párommal kiegészítő védekezés nélkül. Mekkora lehet a baj? Egyébként pénteken (21-e) kell megjönnie.
Ja, és melyik teszt mutatja ki leghamarabb a terhességet?
Köszönöm a válaszokat előre is!
A betegtájékoztató megvan, de mivel elfelejtettem ezt az egészet, csak ma jutott eszembe elolvasni, h mit kellett volna tennem. Sajnos utólag már én is okos vagyok, jól kioktattam magam miatta, de ez sokat nem segít.
Amúgy menszesz alatt sosem vagyunk együtt, és azt tudtam, h úgy is teherbe lehet esni, csak kisebb az esélye.
De azért köszi a választ!
Ha új generációs fogamzásgátlót (ezekben "ki van centizve" a hatóanyagtartalom, hogy kevesebb mellékhatásuk legyen), rosszabb esetben csak gesztagén tartalmú bogyót (ezt szinte órára pontosan kell beszedni, bár mostanság csak szoptatás alatt írják fel), akkor kb. 20% az esély, hogy "besikerült" a dolog.
Tesztelni majd 1,5-2 hét múlva tesztelj, akkor megbízhatóak (tudom, hogy vannak már "3 napos" és hasonló tesztek, de jobb biztosra menni, mint egy álnegatív eredménnyel hamis illúziókba ringatni magad).
Felesleges aggódnod. Az ilyen esetekben azt szokta írni a tájékoztató, hogy egy hét kiegészítő védekezés szükséges. Az egy hét meg nálatok már letelt.
"akkor kb. 20% az esély, hogy "besikerült" a dolog"
Ne zavarjon kedves válaszadó, hogy 20% esély a terhességre akkor van, ha a pár pont az ovulációkor van együtt, védekezés nélkül, és a férfi beleélvez a nőbe.
Én is tudom, hogy ekkor ennyi, ezért kezdtem "HA"-val a mondatot.
De az igaz, hogy félreolvastam a kérdést, mert azt hittem, hogy akkor volt együtt a párjával, amikor kihagyta a bogyót, nem pedig rá egy hétre. Így tényleg minimális az esély a terhességre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!