Mi segíthet a kissebség komplexuson?
Viccesen: semmi.
félig komolyan: próbáld elképzelni, a másik is u.o. gyarló ember. hibákkal, tévedésekkel.
Ha konkrétan félsz valakitől pl.főnök, tanár: gondold valamilyen vicces helyzetbe. otthon papucsban az asszony előtt. meztelenül. wc-n ülve.(ez utóbbi szerelmi csalódásnál is bejön)
használható?
teljesen komolyan: Te is u.o. értékes vagy, mint a többi ember. egyszeri, megismételhetetlen. nem több és nem kevesebb. Szégyenkezni aljasságért, bűnözésért kell(ene). SEMMI másért.
önbizalomönbizalomönbizalom!
én is szenvedtem tőle kb 14 évig tudom milyen. néha még most is érzem de le lehet küzdeni. nagyon nehéz de nem lehetetlen!
A legfontosabb, hogy tudd: MINDENKINEK vannak kisebbségi komplexusai, félelmei, félelmek a kudarctól, ugyanúgy mint neked. Gondolj ebbe bele, szerintem már a tudat is segíthet, hogy senki se különb mint te. Mindössze annyi történik, hogy eltitkolják, elrejtik illetve újra meg újra legyőszik, felülemelkednek rajta. Ezt viszont meg lehet tanulni, az önbizlaom tanuható és megerősíthető. Ez a könyv jó példa rá:
És fontos amit a többiek írtak: elfogadni magad, pozitívönértékelés, csinálni vmit (pl tanulás, munka) amitől magadat becsülheted. Ez nem csak munka lehet, lehet sport, vmi általad kitalált dolog, hobbi, gyűjtés, bármi amit szeretsz,amibe energiát fektetsz, az hosszú távon növeli az önbecsülésedet, és legyőzi a kisördögöt, aki azt súgja: "nem tudod meg csinálni". Mindannyiunknak le kell győzni, sok siker és bátorság!!! :)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!