Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Miért vagdossa magát minden...

Miért vagdossa magát minden tinilány?

Figyelt kérdés
Ez az új divat, hóbort? Beírom ide keresőbe és 60 millió ilyen kérdés van, 12-15 éves lányok csinálják. Láttam külön tumblr-t ami erre a témára épül, hogy ki hogyan vagdossa magát, mint valami új divatos dolog, megvágni magam, lefotózni instagrammal és feltölteni, inkább nyomják a yolo swag-et, az is szánalmas, de akkor inkább az. Elhiszem, hogy van akinek nagy trauma van mögötte, de biztos van olyan aki csak nem kapta meg az új iphone-t, ekkora számnál már szinte kizárható, hogy mindenkinél megalapozott a vagdosás. Vagy ez olyan mint a drog, felszabadul valami adrenalin? Akkor meg kezeltessék magukat.....

2013. nov. 12. 21:40
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
87%
Stresszelnek és így vezetik le. Nem védeni akarom őket csak mondom. Nekem már nem lenne meg a karom ha ezt csinálnám.
2013. nov. 12. 21:43
 2/13 anonim ***** válasza:
88%
Én valami lelki bajjal küszködöm, írtam is ki ide kérdést, vagy mániás depresszió, vagy borderline személyiségzavar, nem tudom. Én büntetem magam vele. Kiskoromban hozzászoktam a testi fenyítéshez és ha rossz kedvem van egyensúlyba szeretném hozni a testemmel, ráadásul meg is nyugszom tőle, viszont nem mutogatom a hegeimet, a karomat már nem vágom, mert a szüleim ellenőrzik.
2013. nov. 12. 21:51
 3/13 anonim ***** válasza:
31%
lehet tinik is csinálják, de több ismerősöm és én is már bőven 20 felettiek vagyunk és csináljuk...
2013. nov. 12. 23:16
 4/13 anonim ***** válasza:
77%
grat
2013. nov. 12. 23:30
 5/13 anonim válasza:

akik csinálják, miért csináljátok?

Hogy jutott eszetekbe? Mire gondoltok? Milyen rendszerességel? Hány évesek vagytok? Ez tényleg inkább lány szokás?

2013. nov. 13. 08:08
 6/13 anonim ***** válasza:
65%
Nem vagdossa magát minden tinilány. De aki igen, annak oka van.
2013. nov. 13. 22:22
 7/13 A kérdező kommentje:
gratulálok a szövegértelmezésedhez
2013. nov. 13. 22:44
 8/13 A kérdező kommentje:

itt egy példa:

[link]

[link]

ismerősöm kirakja facebookon borítóképnek, ezek a tipikus 14-16 éves yoloswagozó barátnői lájkolják, kommentbe tanácsot adnak, hogy IDÉZEM: "legközelebb stihl-el csinálja, ne pengével.. ez már nem menő", ennek láttam már olyan verzióját is, hogy idézetek voltak ráírva, komolyan az ilyet nem sajnálom, debil idióta hülyék. Továbbra is fenntartom a véleményem, hogy biztos van olyan akinél megalapozott a vagdosás lelkileg, de a többség nem ilyen, csak divat, hóbort neki, megy a többi idióta után, SZÁNALMAS.

2013. nov. 14. 22:08
 9/13 anonim ***** válasza:
79%
mert hülyék. én 21 éves vagyok,15 éves korom óta depis vagyok, anyu meghalt stb... de sosem vagdaltam magam. ez nem megoldás. Meg sokan "divatból" csinálják.. :/
2013. nov. 16. 21:39
 10/13 anonim ***** válasza:
77%

Soha nem vágdostam magam, pedig nekem sincs remek életem, és amikor meglátom az ilyen embereket, akik MUTOGATJÁK és szinte dicsekednek avval, hogy vágják magukat azokat nem tudom sajnálni. De mégis...

" biztos van olyan akinél megalapozott a vagdosás lelkileg, de a többség nem ilyen, csak divat, hóbort neki, megy a többi idióta után, SZÁNALMAS."

Erősen kétlem, hogy te személyesen ismered legtöbbjüket.

Még azok is akik mutogatják a vágásait, azoknak is szükségük van segítségre. Hidd el, ezt senki nem hobbiból csinálja, és egész biztos vagyok, hogy nem is azért mert nem kapta meg a legújabb iPhone-t. Bár kitudja! De a lényeg: Ők (mentálisan) betegek.

Ne ítéld el őket, inkább legyél kedves egy ilyen emberrel, hogy egyel kevesebb oka legyen vágdosni magát...

Vagy ha ez nem megy, akkor nézz keresztül rajtuk.

De ez akkor sem "trend" és pl az én környezetemben, talán egy ilyen embert ismerek.

2013. dec. 1. 17:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!