Attól tartok, hogy a férjem pszichopata. Hogyan tovább?
Minden itt leírt jellemző illik rá, szinte kivétel nélkül. Kétségbeestem!!! Egyre rosszabb a helyzet!
Forrás: [link]
Az antiszociális személyiségű emberek kevés felelősségérzettel, fogyatékos erkölcsi érzékkel rendelkeznek, így nem törődnek másokkal. Viselkedésüket elsősorban szükségleteik irányítják, lelkiismeretük hiányzik. A pszichopata kevés érzelmet mutat önmagán kívül bárki iránt, nem érez bűntudatot, ha fájdalmat, szenvedést okoz másoknak.
Erős hajlamot mutat a hazudozásra, vakmerő izgalmakat, kalandokat keres, veszélyérzete és büntetéstől való félelme csekély. Mivel könnyedén manipulál másokat, "tehetséges" szélhámos: akár házasságszédelgőként, akár üzleti ügyekben képes "nagyszabású manőverekre". Ügyesen kelti a hatékonyság és őszinteség munkainterjúkon, ám a megszerzett állás megtartására azonban már többnyire képtelen.
Az antiszociális személyiségre jellemző a rendkívül gyenge frusztrációs tolerancia, ami azt jelenti, hogy az egyén képtelen örömszerző tevékenységét elhalasztani - a "normális" személyiség vágyainak kielégítését már igen korán megtanulja későbbre halasztani.
Nyugtalansága, kalandkeresése, impulzivitása miatt gyakran eladósodik, elhagyja családját, bűnügyekbe keveredik - korábban a pszichopátia fogalmát szorosan összekapcsolták a bűnözéssel. Ha lebukik, megbánása nagyon meggyőzőnek tűnik, gyakran kap új esélyt, azonban amit mond, egyszerűen nincs összefüggésben érzéseivel, cselekedeteivel.
Az antiszociális személyiség további jellemzői:
• simulékonyság, felületes kedvesség, báj,
• egocentrikus, nagyzásos önértékelés, szeretetképtelenség,
• hajlam az unalomra,
• kóros hazudozás, csalás,
• becsület, szégyenérzet és empátia hiánya,
• érzelmek szegényessége, emocionális mélység hiánya, másokkal való törődésre való képtelenség,
• "parazita" életstílus,
• promiszkuitás (gyakori partnerváltás) a szexuális kapcsolatokban,
• jó intellektus,
• több házasság, zavaros családi élet,
• reális, hosszú távú tervek hiánya.
Csak most olvastam a kérdést....
Szeretném tudni mi van veled azóta? Írj, ha még erre jársz!!! (A.)
Szia!
Még mindig mellette... bár már teljesen kivagyok...
Az ilyen hülye (mint én) megérdemli a sorsát??? Mi kell még ahhoz, hogy lépni tudjak? Az az igazság, hogy annyira sokszor ért már sokkhatás a viselkedéséből kifolyólag, hogy nem tud meglepni. Nekem sajnos alappá vált az, ami másnál már régen válóok lenne...
Szia, köszi a választ.
És nálad mi az a konkrétum, ami miatt azt gondolod, hogy tényleg pszichopata? Van lelke? Mit gondolsz? Vannak érzései? (bocsi,pedig elolvastam amit irtál, de csak arra emlékszem, h irtad,átvert.)
Mondtad már neki,h mit gondolsz róla? Ha igen, hogy reagált rá?
Nem tudnád rávenni,h tegyen vmit az ügy érdekében?
Vagyis most milyen a viszonyotok?
Bocs, ha sokat kérdezek, de egy időben én is attól féltem,h a férjem az. De elég sok minden igazolja, pl, az hogy extrém zárkozott, meg nem az a tipikusan romantikus alkat, de ez még nem indokolja,h az lenne. Neki zuros ugyei nincsenek, meg sztem őszinte is hozzám.
tegnap 23:16
Elég gyakoriak a pszichopaták. Ráadásul mivel felületesen szemlélve szimpatikusak, ezért sokan adják alájuk a lovat.
Én például egyelőre gyereket nem vállaltam vele be (pedig lett volna), viszont sokat gondolkodok az egészen. Gondolom te is egyértelműen azért vagy vele még mindig, ha magadba nézel, mert még szereted(meg sajnálod). Én is. A másik, sajnos mivel kiskorában azt tapasztalta, hogy körülötte rosszak a körülmények, és állandó a feszültség, ez a normális neki, és ezt a példát követi, gondolom az apjáét...
Én például a helyedben utána néznék a múltjának is, mert ez a 30 éves korban elkezdett főiskola kicsit furcsa...
Az én esetemben még kéthetente öngyilkos is akar lenni, ha valami nem jön össze.
szerintem te menj pszichológushoz, méghozzá sürgősen...
megütött és tűröd ez ok, de a gyereket ugye nem bántja?..mert ha igen azonnal válj, vagy add be a gyereket nevelőotthonba és maradj a férjeddel...
ha nem akkor az ok, te dönthetsz úgy hogy hagyod magad verni, van aki ezt szereti, de a gyerek nem tud dönteni, mert nincs más lehetősége..persze ha tényleg szoc. akkor valszeg a gyereket nem bántaná(aszem)..mindenesetre nem hiszem, a szociopaták elég okosak, és ha pénz kell nekik azt meg is szerzik, sztem ha az lenne munkája is lenne..bár nem vok orvos
na enyit eről
persze az is megoldás hogy beszélgetsz vele...nem lehet hogy ez hiányzik?..az emberek nem drogoznak ok nélkül..ált a szeretethiány az oka, ezen is gondolkodj el
Szia! Eltelik lassan egy év azóta, hogy a kérdést föltetted ide. Érkeztek elmés gondolatok, javaslatok, bár nem tudom, mennyire vittek előre attól eltekintve, hogy kiírhattad magadból a gondot, megoszthattad másokkal "Nem mondhatom el senkinek, elmondom hát mindenkinek..."
Én olyan áldozatokkal foglalkozom (nem pénzért, mint egy terapeuta, hanem csak mint mediátor-szervező), akiket szélhámos/csaló/antiszociális személyiségzavaros szédített, pénzt csalt ki belőlük, hitegette őket, stb.
Szívesen találkoznék veled egy beszélgetésre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!