Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Miért olyan nehéz minden?

Miért olyan nehéz minden?

Figyelt kérdés

Mui kell az élethez? Már átgondoltam 1000x,de nem lett jobb és rájöttem dolgokra,de nem változott semmi sem.

Egyszerűen nem értem miért ez a sorsom mikor én többre vagyok képes és úgy érzem nem ezt érdemlem! De nagyon nem ezt. Mindenért tenni kell ezt mondják,de néha ez kevés.

Másnak sikerült akkor nekem miért is nem sikerülne? Ez hülyeség akkor nekem is sikerülnie kell ha másnak sikerül.

Belekezdek valamibe akkor nem vagyok elég erős és aztán már nem is akarom. Ez ugye azért van?

De így nem lesz velem semmi a nagy semmi azt kapom az élettől. Semmit.

És így oda is tartok.

Nehéznek érzek sok mindent én úgy vélem küldhet bárki bármilyen pszichológushoz akárkihez 1x voltam már a félelmem miatt ami erősödött és irracionális votl akkor ez segített,de mikor abbahagytam nem mentem már hozzá mert pénzes volt és úgy éreztem nem kell még erre is költeni utána minden egyre rosszabb lett kijöttek más dolgok. Nah most ha ez kell nekem akkor nem érek semmit sem ha magam nem boldogulok akkor baszhatom magyarán.

Vagy magam megállom a helyem vagy nem,akkor elbukom és végem.

Sok év eltelt már az életemben a semmire,beteg voltam mindenféle szarral lelki idiótasággal.

Sokan azt mondanák rám,hogy fogyatékos vagyok.

Az életem miatt.

Sok jót nem sejtek sose reméltem sok jót úgy gondolom végem lesz és csúnya lesz ez a vég. Utálom ezt a világot.

Keserűség sok van bennem,de ezek nem érdekesek. Akarok még valamit az életben helyesebben VALAMIT mert eddig semmi sem történt az életemben a nagy SEMMI.

2013. okt. 25. 12:38
 1/7 anonim ***** válasza:

Rosszabb napjaimon hasonlóképp gondolkodom én is. Szerencsére túl tudok lépni ált.

Mikkel voltál beteg? Miért mondanák rád hogy fogyatékos vagy?

2013. okt. 25. 12:51
 2/7 A kérdező kommentje:

De én így lehetnék minden nap szinte!

Fogyatékosnak azért mert volt,hogy egész nap csak néztem ki és tetszett amit láttam a képzeletem képeit. Egy külön világot teremtettem meg magamnak,ami szebb mint ez.

Valahogy tetszett ez hogy néztem ki nekem minden olyan más volt am ez (Asperger syndrome) dolog szal egy betegség,de eköré szövődött sok minden. Emiatt (is) nézhetnek fogyatékosnak.

2013. okt. 25. 13:02
 3/7 anonim ***** válasza:

*Miért olyan nehéz minden?

Egészségügyi problémáid miatt.

Ugyanabban vagyok amiben te. Ha gondolod szívesen beszámolok eddig mire jutottam.

2013. okt. 26. 01:56
 4/7 anonim ***** válasza:
mit csinálsz amúgy? hány éves vagy?
2013. okt. 26. 03:20
 5/7 A kérdező kommentje:

Szeretném tudni mire jutottál!

30 vagyok és nincs sok mindennel foglalkoznom :(

suliba járok informatikaiba és munkát keresek csak nem nagy sikerrel :(

2013. okt. 26. 14:58
 6/7 anonim ***** válasza:
ment privát
2013. okt. 26. 16:26
 7/7 anonim ***** válasza:

"Vagy magam megállom a helyem vagy nem,akkor elbukom és végem."

ez nem biztos, hogy igaz. ha mással együtt boldogulsz az is teljesen OK, dolog. sehol sincs előírva, hogy csak akkor jó a boldogulás, ha senki sem segít. pont az a lényeg, hogy megtaláljuk azokat a dolgokat, embereket amik segítségével működni tudunk. pl a cukorbeteg állandóan másokra van utalva, ha nem lenne gyógyszere meghalna.

"semmi", "szar", "jó".

vedd észre, hogy ezek a fogalmak relatívak. olyanok, mint az, hogy "magas". nem valami konkrét dolgok. az adott környezet határozza meg, hogy ki számít magasnak, mi számít valaminek, mi számít jónak, vagy szarnak.

pl vegyünk egy embert, aki egyedül él egy farmon. bizonyos értelemben ő nem csinál semmit és soha semmi nem történt vele. de bizonyos értelemben meg teljes az élete, soha semmi nem hiányzott neki. mondhatja magára azt, hogy szar ami vele történik és azt is, hogy jó. attól függ mi a mérce. ha városi polgár mércéjével méri magát, akkor elbukott. de miért is mérné azzal? nálad is az lenne a fontos, hogy ne hagyd, hogy mások rakják a fejedbe ezt a mércét. hogy attól akarj elégedett lenni, amitől más az. valami egészen biztosan történik veled. a SEMMI az nem létezik. pont ez történik, hogy egy ilyen betegség, sors akármi kereteiben kell játszanod. ez a te játékod. csak nem látod meg, hogy mi itt egy esemény. lehet ha ebben arrébb raksz egy bögrét az a maximum elérhető dolog. akkor ne pityeregj, ha nem tudsz mást csinálni. akkor pakolgass bögréket arrébb. úgy is tekintheted ezt, mint egy nehezebb fokozatú számítógépes játékot. nyilván nem az a célod, ami a könnyű fokozaton. annyi pontot soha nem fogsz csinálni, de nem is lehet. és egyáltalán nem is az számít itt pontnak, ami ott. ez egy másik történet. egy parasztról szóló színdarabnak sem az a tartalma, mint egy királyról szólónak. és ettől mégis lehet az a jobb darab. lehet azt a szerepet akarná több színész. az, hogy jó e a darab teljesen máson múlik. azon, hogy az adott környezetben mit csinál, hogy mennyire intenzív az egész ami a főhőst körülveszi. és a te itteni szavaidból úgy érzem elég intenzív. csak éppen a te sztoridban más a "valami". és te valamiért azt hiszed, hogy neked is az a valami, ami a másik sztoriban. és így azt hiszed, hogy nálad nem történik "semmi".

"csúnya lesz ez a vég. Utálom ezt a világot."

ez is lehetséges. de ezért ne utáld a világot. vagy utáld, de közben ne érezd azt, hogy neked több járna. semmi értelme ezt érezni. arról szól a világ, hogy nem egy fajta szerep van. ne akard, hogy mind könnyű legyen. és még egyszer: az, hogy csúnya lesz-e a vég az nem sem határozza meg, hogy milyen volt az a darab. sok nagyon jó darab végződik csúnyán.

szerintem az bénít meg, hogy valahogy másokhoz méred magad. de ők nem lehetnek a te életed mércéi. vagy persze lehetnek, játszhatod ezt, de akkor persze ez fogja kitölteni a történetedet, ami most. ez amit most leírtál.

2013. okt. 27. 01:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!