Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Mi lehet ez? (Többi lent. )

Mi lehet ez? (Többi lent. )

Figyelt kérdés

Már egy jó éve eléggé furcsán érzem magam néha. Egyik nap a barátaimmal röhögcsélek, a másik nap pedig legszívesebben el küldeném őket a tudjátok hova olyankor akármit is mondanak, ha köszönnek az is idegesít. Kerülöm a társaságot amennyire csak tudom, 2-3 embert tűrök meg magam mellet maximum (azt sem mindig), és az sem mindegy, hogy kik azok. Vagdostam magam, kb. 2-3 hete hagytam abba, igazából nem is tudom, miért csináltam...nagyon jól esett, jó volt látni, ahogy vérzek. Voltam pszichológusnál is (4-5 alkalommal) Most is nagyon szívesen meg vágnám magam, franc tudja miért. Napi szinten elmélkedem az öngyilkosságról (persze nem akarom megtenni), és a halálról.

Pesszimista vagyok, szóval szinte mindent negatívan látok. Ha sok ember vesz körül, mindig azt érzem, hogy engem figyelnek, és ez nagyon idegesít. Egy jó ideje például amikor reggel szállok le a hév-röl érzek valamiféle szorongást, mintha a fáznék és a hideg rázna vagy nem tudom, és azon izgulok, hogy miközbe állok fel és megyek az ajtóhoz, hogy mi lesz, ha mindenki engem figyel majd...és mi lesz, ha megbotlom, az egész kocsi rajtam röhög ?. Nagyon rossz érzés. Ha esetleg ennek van jelentősége, akkor elmondom, hogy rendes normális családban élek, nincs semmi féle olyan jellegű dolog, hogy a szüleim alkoholisták, vagy elváltak, semmi ilyesmi. Hát...most így késő este fáradtan ennyit tudtam kihozni.

15/f

Jó éjt.

2012. dec. 12. 00:00
 1/6 anonim ***** válasza:
Milyen zenéket hallgatsz? Ki a példaképed? Ezek eléggé meghatározhatják a leírt állapotodat!
2012. dec. 12. 14:28
 2/6 A kérdező kommentje:

Példaképem nincs, zenék... hmm DeathMetal, DeathCore, VikingMetal, MetalCore, Metal.

Röviden és tömören ennyi.

2012. dec. 12. 14:43
 3/6 A kérdező kommentje:
Azt még hozzátenném, hogy néha van bennem valami furcsa érzés, hogy rosszat akarok magamnak.
2012. dec. 12. 15:48
 4/6 anonim ***** válasza:

Sejtettem, hogy a zenéből származik a problémád. Az együttesek neveiből következtetve, elég sötét dolgokról énekelnek, ezek mind hatással vannak rád. Érted is, amiről énekelnek? Tudsz jól angolul, hogy felfogd micsoda gonosz dologról van szó az énekekben?

Én azt tanácsolom, hogy nem hallgass ilyen zenéket, mert amennyire jó a zene, annyira veszélyes is lehet. Ez mind attól függ, hogy ki és mire használja. Ha egy kés egy gyilkos kezébe kerül, akkor teljesen más dolgokat tesz vele, mint egy háziasszony, aki jó és ahsznos dolgokra használja a kést és nem emberéletek kioltására.

Ha továbbra is fennállnak ezek a furcsa dolgok, miután beszünteted az ilyen zenehallgatást, akkor írj, megpróbálok tovább segíteni neked.

2012. dec. 23. 10:49
 5/6 A kérdező kommentje:
Nem hiszem, hogy zene teszi ezt. Egyébként meg én azt veszem észre, hogy ezek a zenék inkább feldobnak, felvidítanak. Ezek nélkül nem léteznék. Kérdésedre válaszolva, igen, egész jól tudok angolul, és ha el olvasom a dalszöveget, akkor értem is.
2012. dec. 23. 16:25
 6/6 anonim ***** válasza:
Hát eléggé meglep, hogy a gonosz dolgok, amikről énekelnek ezek az együttesek feldobnak. Én még mindig azt állítom, hogy ezek okozzák a gondodat.
2013. jan. 2. 20:23

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!