Anyanyelvem (magyar) elvesztése?
A következőket tapasztalom:
Amikor magyarul fogalmazok
sokszor elgondolkozok a szavak jelentésein, szókapcsolatok helyességén, és sokszor mérlegelem azt, hogy a "címzettem/teim" számára mennyire lesz világos a közlendőm.
Legfőbbként írásban, de amikor éberebb vagyok beszéd közben is úgymond automatikusan koncentrálok erre. Mintha elvesztettem volna a "magyarom anyanyelviségét", hasonló érzés mintha angolul beszélnék. Nem zavar, nem szeretném megváltoztatni ezt az állapotot,
de érdekel, hogy szerintetek miért lehet.
Én is érzek néha hasonlót, és szintén írásban.
Na ez az, már megint. Mit is írtam? Hiszen nem az írásban érzem, hanem magamban :)
Szóval: én is érzek néha hasonlót, amikor írásban kell kifejezni magam.
Azt nem tudom miért lehet.(Bocsi)
Szerintem jól fogalmazol. Erre az jutott eszembe: bárcsak több ember lenne, aki elgondolkozik ezen.
Fb-on rengetek olyan emberke az ismerősöm, akinél sokadik olvasásra lehet kibogarászni h mit akar. Nem beszélve azokról akik azt hiszik magukról h tök jó szlenget használnak. De valójában csak beszélni nem tudnak magyarul.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!