A depresszió és az önbizalomhiány minden esetben kóros állapot?
nincs olyan, hogy értéktelen ember
ezt csak ráolvassák egy emberre- és ettől alakul ki a beteges állapot
minden ember egyszeri, megismételhetetlen csoda -így születik. Azután ezt tönkre lehet tenni, megbetegíteni.
Kár, hogy sokszor csak a halála után értik meg az emberről ezt :(
Kosztolányi Dezső: Halotti beszéd
"és szőtte álmát, mint színes fonált:
a homlokán feltündökölt a jegy,
hogy milliók közt az egyetlenegy.
Mindenki értékes és jó valamiben, csak meg kell találni, hogy miben.
Lehet, hogy csodálatosan szépre takarítja ki a WC-ket, és így ő egy szuper takarító.
És a depresszió soha nem normális.
Az ember társas lény, ezért kötelessége beilleszkedni a társadalomba, hogy ha úgy akar élni. Itt azzal van a baj, hogy akik ezt hangoztatják, hogy nem akarnak megfelelni a társadalomnak, azok többnyire magukban belül nem érzik jól magukat! Semmi baj nem lenne ezzel, ha lenne tartásuk, el tudnák fogadtatni a világgal, hogy különcök. De ha még mellé depressziósak is, akkor ki fogja kinézni belőlük azt, hogy ők valóban így akarnak élni????
Olyan meg tényleg nincs, hogy értéktelen ember, maximum olyan van, hogy valaki nem képes megmutatni a világnak, hogy jó valamiben. Ez sokszor kommunikációs probléma, neveltetéstől is függ nagyban. Ha valaki haszontalan lenne, az nem született volna meg!!!
az rendszerint összetöri az embert, elmagányosodik,
erre is van klasszikus- József Attila- senki,de senki nem értette meg, milyen nagy költő, de ő érezte magáról
Én egész népemet fogom
nem középiskolás fokon
taní-
tani!
és így is lett
v
tévedés, előző. igenis:Csoda. Misztérium.
És ezt el/meg lehet rontani. Ezt tette a bolsevik-terror ideológiája. Ma éljük következményeit.
* * *
"Nem szánom én az ostobát,
kinek üres a mennyek boltja:
ki méltó látni a csodát
az a csodát magában hordja."
/Babits Mihály
Semmi sem fekete és fehér. Nincs olyan, hogy értékes és értételen ember. Vannak értékes és rossz tulajdonságai mindenkinek. Vannak olyan tulajdonságaink, amik bizonyos szempontból értékesek más szempontból nem. Vannak olyanok, amik egyesek szerint értékesen mások szerint nem.
Ismerek sok olyan embert, akik szerintem értéktelenek, mégis nagyon nagyra vannak magukkal és így mások is elhiszik róluk, hogy nagyon értékesek.
Előző vagyok
13:35 Sajnálom, hogy így látod a világot és te is sajnálhatod.
69%-os: Túl naivan látod a dolgokat és ez a minden ember csoda tényleg csak egy álomkép.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!