Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Mitől romlanak ennyire rohamos...

Mitől romlanak ennyire rohamosan a fogaim?

Figyelt kérdés
Már egész kiskorom óta kell fogorvoshoz járnom, mert mindig rosszak voltak a fogaim. Régen rengeteg édességet ettem és egészségtelenül is táplálkoztam. Viszont már 2 éve abszolút minden egészségtelen ételt kiiktattam. Napi szinten eszek zöldségeket, gyümölcsöket, rendszeresen mosom a fogam, szoktam szedni vitaminokat és csak vizet iszom. Viszont mostanában rohamosan elkezdtek romlani a fogaim. Egyik szuvas fogam jött a másik után... És ez az elmúlt fél évben lett ilyen. Jelenleg is 4 rossz van, folyamatosan járok vele a fogorvoshoz, ami néha egyenesen kellemetlen.Van kifejezetten olyan dolog amitől ennyire gyorsan romlanának? A genetika is benne van sajnos, ezt tudom. De ennyire?? Még csak 23 éves vagyok.
2013. okt. 29. 23:05
 1/7 anonim ***** válasza:

1.Próbáltad esetleg a fluoridmentes fogkrémet?

2. A nyál PH-értékét mérd meg. Ha van valami bélproblémád (nem biztos, hogy van tünet is), akkor nem megfelelő kémhatású a nyálad és nem védi eléggé a fogakat.

Biofogászat vagy önteszt a patikából, sok embert megkérdezni, bioboltost is, stb.

2013. okt. 29. 23:16
 2/7 anonim ***** válasza:
A lelki háttér meg az, hogy nem tudod megvédeni Magadat pl. a bántásoktól. Ezért aztán felnőtt korban erősebb is a fogzománc - amikor már érzelmileg és fizikailag kevésbé kiszolgáltatott élethelyzetben élsz, mint egy gyermek.
2013. okt. 29. 23:18
 3/7 anonim ***** válasza:
És ha van fém a szádban (vagy máshol a szervezetedben), az ronthatja a helyzetet. Fogszabályzó, fogtömés, piercing, stb.
2013. okt. 29. 23:19
 4/7 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat! Megfogadom őket.

Egyébként semmilyen fém nincs rajtam. Ékszert sem hordok soha, mert régen évekig volt a szám mellett és az orromban is piercing.. emiatt pedig (elvileg) fémérzékenység alakult ki nálam. Ezt a fogorvos mondta, amikor megemlítettem neki, hogy ha nyaklánc (vagy bármilyen fém ékszer) van rajtam erősen bizsereg az egész alsó fogsorom és állkapcsom. Azt mondta telítődhetett a szervezetemben a fém a piercingek miatt.

2013. okt. 29. 23:29
 5/7 anonim ***** válasza:
Nem dohányzol?
2013. okt. 30. 07:04
 6/7 A kérdező kommentje:
Nem. Soha nem dohányoztam.
2013. okt. 30. 15:51
 7/7 Vörösnefelejcs ***** válasza:
Nekem marhára bevált a fogtisztító fonal, és az elektronyos fogkefe. Azóta gyakorlatilag alig romlottak a fogaim, mióta használom őket, pedig odáig jó sok lyukat összeszedtem (féltem a fogorvostól és soha életemben nem fájt a fogam)
2013. okt. 31. 14:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!