Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » 33. fog? Úgy néz ki, hogy van...

33. fog? Úgy néz ki, hogy van egy plusz fog az alsó állkapcsomban.

Figyelt kérdés

Van egy plusz fogam az alsó állkapcsomban. Röntgen felvételen vették észre még két éve. Azóta mindkét alsó bölcsesség fogamat eltávolították, még akkor két éve. Most viszont el kellett mennem fogorvoshoz, mert érzékeny volt az egyik fogam. Ez a doki anélkül, hogy tudott volna bármit a bölcsesség fogaimról, mondta, hogy valószínűleg az nyomja, akkor mondtam neki, hogy az lehetetlen mert már nincs, tehát valószínűleg az a plusz fog lesz a bűnös. Amennyiben problémát okozna, hogy távolítják el? A felvételen úgy látszik, hogy a két leghátsó fogam gyökerei alatt van pár miliméterrel. Ezért nem tudom elképzelni, hogy ha arra kerülne a sor, ezt hogy távolítják el?

Köszönöm a válaszokat!

2011. nov. 4. 18:49
 1/7 anonim válasza:
nekem a szájpadlásomon volt 18 éves koromig egy nagy fog rossz volt beszélnem mert néha nem volt érthető főleg az R-betűm:S de idén bátorságot vettem és kihúzattam picit szét roncsolódott a szájpadlásom de ki vette kb 4cm es volt az orvos ilyet még nem látott xd szóval semmi vész az Acél sokmindent megoldxD
2011. nov. 4. 18:57
 2/7 anonim válasza:
De nem ugy roncsolódott szét hogy akkor kész temető neked xD hanem nem olyan sima kb 2négyzetcentin:)
2011. nov. 4. 18:58
 3/7 A kérdező kommentje:
Szegénykém :(. De jó, hogy már túl vagy rajta :). Lehet, hogy ezt is ki kell majd szedetni, csak annyira az állkapocsban van, hogy nem bírom elképzelni, hogy szedik azt ki onnan.
2011. nov. 4. 19:01
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

Nekem is van. Nemrégen csináltak egy nagytotál röntgenmosolyt :) a számról, és akkor vette észre a doki. Egy kis fehér göbként jelenik meg a röntgenen, de nemigen valószínű, hogy valaha is fog lesz belőle.

Esetleg úgy járhatunk, ha megérjük azt a kort, mint Jókai Mór, akinek a halála előtt egy-két évvel kinőtt egy foga. :)

2011. nov. 4. 21:11
 5/7 anonim válasza:
Nem tudom mennyi idős vagy, én speciel 19 és az összes rágófogam tejfog. Valszeg öröklődő, apámnak 30-akárhány évesen húzták ki az utolsó tejfogát. szóval nem lehetséges, hogy nálad is erről van szó? És a rendes fog meg próbálna lassan kijönni?
2011. nov. 5. 12:23
 6/7 anonim válasza:
Szerencsére már túl kissé kellemetlen volt végig mennem a városon véresen meg köszönni sem tudtam meg inni meg enni is nehezen mint a beteg macskák:S (a szájpadlásos vok)* XĐ
2011. nov. 5. 18:29
 7/7 anonim ***** válasza:
Sziasztok. Nem tudom hogy figyeli-e még calaki a témát de azt hiszem nekem is van egy extra fogam a bölcsességfogam után. Nagyon érzékeny ott az ínyem és be is van keményedve. A nyelvemmel úgy érzem hogy van egy fog alatta. Honnan lehet tudni, hogy biztosan az? Vagy ilyet csak röntgenen látni?
2018. jan. 30. 07:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!