Van olyan fogászat, ahol foghúzás előtt gázzal vagy gyógyszerrel "elaltatnak"?
Én egyszerűen nem bírom elviselni se az injekciókat se azt amikor tépik, húzzák, vágják, fúrják a fogamat a számban és közben ébren vagyok...
én ilyenkor rosszul leszek, hányok stb...tapasztalatból írom... de ki kell húzni 3 fogamat és ehhez az kéne h. "elaltassanak". azért így írom, mert nem tudom mi a neve ennek a módszernek, altatás, kábítás..
a lényeg h. nem szeretnék a műtét alatt magamnál lenni... semmit nem szeretnék érezni belőle. Viszont az altatást is csak akkor bírom ha vagy szájon át kapok valami gyógyszert vagy gázt kell beszívnom...
ez nem kényeskedés, csak nem bírja a szervezetem ha belepiszkálnak.
gyerek koromban amikor kivették a mandulámat, emlékszem, hogy be kellett vennem egy gyógyszert és utána elaludtam a műtét idejére... ilyen nagyon jó lenne most is.
Létezik, jobb magánrendelőkben, de nagyon drága.
Egyrészt van, amikor teljesen elaltatnak, de ez inkább szájsebészeti műtétekhez jó. Ennek megvan a kockázata.
Másrészt van az éber szedáció, amikor vagy gázzal, vagy vénásan adott gyógyszerrel elkábítanak. Magadnál vagy, követed az orvos utasításait, de megszűnik benned a félelem és a hányinger is, és utána csak foltokban emlékszel a dolgokra. Semmi rossz emlék nem marad benned.
Ettől meg nem kell úgy odáig lenni, egy pici szúrás és már jól is érzed magad. :)
Igen van!
Én pl. találtam egy ilyen honlapot:
Csak elég drága rendelő :S
Altatás: 65 ezer Ft-tól.
Tudnivalók az altatással kapcsolatban
- az altatást kivizsgálásnak kell megelőznie (részletes laborvizsgálat, EKG és mellkas röntgen)
- beavatkozásra csak teljesen egészségesen kerülhet sor. Bármilyen megfázás, hőemelkedes vagy influenza az altatás elhalasztását teszi szükségessé.
- a műtétet megelőzően hat órával már ne egyen, ne igyon semmit, és ne dohányozzon
- a beavatkozás megbeszélt időpontja előtt fél órával jelenjék meg klinikánkon, hogy az altatóorvossal előzetes konzultációt tudjon folytatni. Ilyenkor az altatóorvos személyesen is megvizsgálja önt, és ellenőrzi leleteit.
- az altatás bevezetése intravénás szerekkel történik.
- ezután (tehát már nem érezhető!) egy lélegeztetőcsövet (tubust) kell levezetni a légcsőbe. Ezen keresztül jut az oxigén a tüdőbe. A tubus levezetése nem csak az oxigén bejuttatása miatt fontos, hanem mert meggátolja, hogy a műtét során idegen anyag jusson a légutakba.
- az altatás alatt a páciens életfunkciói folyamatosan monitorozva vannak, annak érdekében, hogy a legkisebb eltérésnél is be lehessen avatkozni.
- az altatás maximális időtartama másfél-két óra lehet, ezért ha több időre van szükség, többszöri altatás szükséges.
- az altatás után a beteg négy óra hosszat pihen egy ébredőszobában, majd amennyiben semmilyen szövődmény nem lép fel nála, kísérőjével hazamehet
- az altatás után 24 órás telefonos ügyeletet biztosítunk pácienseink számára.
- az altatást követően 24 órán át nem szabad autót vezetni vagy más veszélyes tevékenységet végezni.
- mint minden orvosi beavatkozás, az altatás is rejt veszélyeket. A gondos altatás előtti kivizsgálás, a folyamatos monitorozás, a beavatkozás idejének maximalizálása, a műtét utáni megfigyelés és a 24 órás telefonos ügyelet mind azt a célt szolgálja, hogy az altatás kockázata elhanyagolható legyen.
Niki
Biztos, hogy húzni kell?
Egyébként hol keresel ilyen fogászatot?
A fővárosban?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!