Milyen érzés amikor a fogorvos tömi a fogat? Hogyan zajlik?
Nagyon félek elmenni a fogorvoshoz, de már muszáj lenne. Utoljára még általános iskolás koromban voltam és nagyon rossz élmény maradt meg bennem. A fogorvos kitalálta, hogy lyukas az a fogam ami akkor még csak félig volt betömve. Akkor is nagyon féltem a fogorvostól, anyum itthon azt mondta hogy ha tlaál lyukas fogat akkor monjdam meg neki hogy majd együtt visszamegyünk (a szüleimmel nem féltem annyira). A fogorvos látta rajtam hogy nem akarom hogy betömje és az asszisztensével együtt lefogtak. Amíg az asszisztens lefogott a fogorvos addig tömte a fogamat. Szerencsére még mindig benne van a tömés.
Most észrevettem hogy lyukas még 2 fogam. Már 2 hónapja tervezem hogy elmegyek fogorvoshoz de nem merek, mindig eszembejut ahogy lefogtak és akaratom ellenére betömték. Van egy rágófogam ami még tejfog de nem esett ki. Ezt is ki kéne huzatnom.
Leírnátok hogy milyen érzés, vagy mit éreztek miközben tömi a fogat? Kb. mennyi ideig tart? És a tejfog kihúzása milyen?
Jó vagy rossz nem számít, minél hamarabb menj fogorvoshoz!
Mert, ha a luk nagyobb lesz, akkor már nem csak tömni kell, és az már tényleg nem egy leányálom...
Milyen érzés?
jobb, mint a gyökérkezelés...
kapirgál, furkál, levegővel fújtat, tunkol, megint furkál...
Inkább kellemtelen, mint fájó.
Nekem az elmúlt egy évben vagy 5 fogamat tömték. Nem fájt egyszer sem, de néha picit kellemetlen. A fúrástól a fogad felmelegedhet, ez ellen a fúró hideg vizet folyat a fogadra. A probléma csak az, hogy habár ennek a víznek a nagy részét elszívják, egy része a torkodra mehet. Általában tömésenként 1x meg kellett állítanom az orvost, hogy lenyeljem vagy kiköhögjem a torkomban a légcső felé csordogáló vizet :) A másik, ami kellemetlen, hogy ha picit mélyebb a lyuk, akkor tömés előtt kapsz rá egy kis gyulladásgátló gyógyszert. Na most ez valami hihetetlenűl savanyú, és nem nyelhetsz, amig be nem tömte teljesen a fogad, mert akkor előről kell kezdeni a fogad tisztítását, mert nem mehet a tömés alá nyál.
Röviden, attól nem kell félned, hogy fáj, de néha, ha nem annyira ügyes a doki, akkor kellemetlen lehet egy kicsit. Mindenesetre inkább választanék száz tömést, mint egy húzást vagy gyökérkezelést, amit akkor kapsz, ha nem mész el időben.
Ja és ha szálka megy a kezedbe, akkor azt amputálják ugye?
Kisebb szuvasodás miatt nem fognak gyökérkezelést csinálni és fájni sem fog.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!