3 Napja vettem észre magamon ha a bal bimbómhoz nyúlok akkor fáj egy picit. Utána kitapogattam és ott van egy csomó ami fáj. Szerintetek ez mellrák vagy csak ártalmatlan dolog?
2015. márc. 16. 19:23
1/9 anonim válasza:
Rosszindulatú daganat bármilyen korban előfordulhat, de fiatal korban sokkal-sokkal ritkább.
Nagyon minimális az esélyed. A férfi mellben is vannak mirigyek. Ha nem múlik el, menj el dokihoz.
"Tisztelt Kérdező! A féri emlőben is meglévő mirigyállomány is megnagyobbodhat. Oka leggyakrabban hormonális, gyakrabban fordul elő tartós steroid szedés és elhízás esetén. A vizsgálatok alapján jóindulatú, de mérete miatt a műtéti eltávolítás mérlegelendő. Tartós panasz esetén keressenek fel endokrinológiai szakrendelést is."
2015. márc. 16. 19:27
2/9 anonim válasza:
Ez normális. Pont ilyen korban, 14 év körül minden fiúnak elkezd fájni pár hónapra a mellbimbója. Főleg érintésre, de anélkül is, és kicsi csomó is lehet alatta. Szóval pont így ahogy leírtad, és ez teljesen normális, természetes, mindenkivel megtörténik, hamarosan elmúlik majd.
Amúgy fura hogy ez nem is olyan köztudott dolog, még sokszor a férfiak sem tudnak róla, mert elfelejtekeznek róla a legtöbben hogy ez velük is így volt, elég jelentéktelen dolog :)
2015. márc. 16. 19:28
3/9 anonim válasza:
És még annyit, ugyan én nő vagyok, de nekem is volt 16 éves koromban ilyen, kivizsgálták, és teljesen ártalmatlan volt. Utána még évekig néha előjött és elmúlt. Nekem műtétet nem javasoltak.
2015. márc. 16. 19:30
4/9 anonim válasza:
Nem akarom megbántani az első válaszolót, de attól nem kell tartanod hogy valami baj lenne, csak ő nő, és így nem tudhatta hogy ez megtörténik a fiúkkal ilyen korban :) Amit linkelt ott felnőtt férfiról van szó, azért írta a doktor hogy baj lehet, de nálad ilyen korban ez normális, mindenki átesik ezen. Szóval a lényeg hogy ne aggódj, semmi baj :) Pár hónap és elmúlik. Én férfi vagyok, nekem is volt ilyen.
2015. márc. 16. 19:35
5/9 anonim válasza:
A hormonális változások okozzák. Mindenkinek így van. Nincs mitől félni xD Max itt a sok hülyétől
2015. márc. 16. 19:40
6/9 anonim válasza:
#4: Nem bántottál meg. Valóban nem tudtam, hogy a fiúk is átmennek ilyenen, pedig van egy öcsém, ő nem beszélt róla, és mástól sem hallottam. Bár nyilván ez nem az a téma, amit fiúk megbeszélnek egy lánnyal :)
2015. márc. 16. 20:51
7/9 anonim válasza:
Normális ti i korban sok fiú szervezete több női hormont termel így a mellük megduzzad van hogy ez az állapot 1 évig is eltart.
2015. márc. 16. 22:08
8/9 A kérdező kommentje:
Még mindig nem múlt el ://
2015. ápr. 9. 16:03
9/9 anonim válasza:
Évekig eltarthat írtam már,van akinek 18 éves kora után tűnt el és van akinek fêl egy év múlva.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!