Hereviszértágulatot hogy műtik? Menyi idő stb?
nekem vágták, kb. fél óráig tartott, de abban a a fertőtlenitéstől kezdve az érzéstelenítőig minden benne volt... műtő kijárattól bejáratig fél óra, hasadon vágnak, nekem övmagasság alatt kb. 3-4 centivel, és kb. 5 centis volt a vágás..... nekem aznap nem volt szabad gyalogolnom, másnap hazamehettem (lazán gyalogoltam 3-400 métert), aztán azon a héten semmi futás vagy ugrálás.... mütét után 3 héttel tesiórán is voltam, és semmi baj nem volt, műtét után 6 hétig csak zuhanyzó... nálam csak az fájt, amikor fekvésből keltem fel, és a kötésen a sebtapasz húzta a bőröm, ezt leszámítva semmilyen fájdalmam nem volt műtét után (nem úgy, mint elötte)
17F
Hali!
Sztem úgy értette az első Hozzászóló, hogy a műtét után 6 hétig zuhanyoznod kell, nem szabad fürödni.
Nálad mi a gáz, mióta és melyik heréd? Hogy alakult ki és mivel járt? (részletesen)
Nekem ...lekopogom...nincs és szerencsére nem is volt hál'istennek ilyen bajom (=varicokele), de mindig is érdekelt, hogy hogyan alakult ki, mióta tart, mivel járt, milyen tüneteitek vannak, anatómia-könyvem tartalma alapján, hanem a ti személyes tapasztalataitokkal, leírásotokkal. Bárki tud tapasztalatokkal szolgáni, sztem a Kérdezőt is érdekelné...sz'al nyugodtan!
Üdv: EE
Hát én utánaolvastam kb minden 3-4. ffi/ fiú így jár. Tavaly nyáron tesi óra után kb egy hétig rettenetes fájásaim voltak. Egy hét után úgy döntöttem hogy elmondom a szüleimnek mert ez így nem mehet tovább. A Bal herémnél alakult ez ki, mint az esetek többségében másoknál is. Azóta néha fáj, kb havonta 3-4X 1-2 napig. De tegnap megint szóltam anyámnak hogy fáj megint. Ő azt mondja hogy biztosan gyorsan fejlődök növök és azért, meg hogy nem ütöttem e be....
Ja de mikor elmondtam legelőször neki akkor rögtön mentünk az orvoshoz. Aki semmi komolyat nem láttod (mint urológiai szakorvos pfff). Elküldött ultrahangra. Ott kiderült hogy bal oldali hereviszértágulatom van. Ezzel visszamentünk az urológushoz. Ő azt mondta hogy meg se nézi még1x, nem tartja annyira komolynak, majd egy év múlva menjek vissza (most júniusban) meg azt mondta hogy testhezálló boxert hordjak és a heréimet "hajtsam" fel a hasam felé.
Röviden ennyi....
* ja... hogy milyen tünetekkel jár? Olyan a bal herém fölött mint ha vékony tyúkbelek lennének.... És a bal herém lentebb is van jóval...
Hali ismét!
Aláírom 17:56-os véleményét, és sztem ezt te is érzed nagyon helyesen, hogy az első urológus komolytalanul áll hozzá. Keress egy másikat. Ez ugyanis baromira nem vicc.
A visszér az olyan, hogy márhogy megerőltetődik, az kidurranhat, és ha ez a heréd vérellátását célozza ez az ér, én nem várnám meg, míg kidurran, vagy elzáródik, mert akkor lőttek annak a herédnek.
Tehát most nagyon állj a sarkadra, légy férfi, és mihamarabb szólj Anyudnak! Ha kell erősködjél, hogy hamar nézzetek utána közösen (veled együtt) egy másik urológusnak, majd ne várjatok tovább... Oldjátok meg a problémát 1x és mindenkorra! A másik dokihoz vigyétek magatokkal az előző UltraHang eredményeit is mint kórelőzményt.
Hány éves is vagy?
Bárki másnak van az ismerettségi körében hereviszeres, aki tud a Kérdező srácnak segíteni tapasztalatokkal?
EE
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!