Kezdőoldal » Egészség » Férfiak egészsége » Valami baj lehet a bal herémmel?

Valami baj lehet a bal herémmel?

Figyelt kérdés
Nem vagyok benne biztos, de ugye van a bal és a jobb here, nekem a bal fölött van valami , ami nagyobb, mint ami a jobb fölött van , határozottan kitapintható. Fájni nem fáj semmi semmikor(kivéve ha nagyon köhögök, akkor kicsit benyilal arra felé, de az csak félévente egyszer van, szoval ez nem releváns), de idegesít, mert nem tudom, hogy mindig ott volt, vagy sem, mert igazából olyan pár hónapja figyeltem fel rá. Lehet hülyeséget kérdeztem, és nincs semmi baj, de biztos ami biztos.
2010. jan. 4. 13:21
 1/7 A kérdező kommentje:
És azt kihagytam, hogy ez a valami úgymond "keményebb" mint a másik, vagy mint mondjuk a here állaga. Jobb szót nem tudtam kitalálni .
2010. jan. 4. 13:21
 2/7 anonim ***** válasza:
Jó lenne tudni, hány éves vagy. Mert ha fiatal, akkor a mellékheréd kezdi termelni a hormonokat és most "dolgozik".
2010. jan. 4. 13:40
 3/7 A kérdező kommentje:
Annyira már nem vagyok fiatal (20), de kihagytam, hogy egyébként főleg este érzem ezt a dolgot.
2010. jan. 4. 19:51
 4/7 anonim ***** válasza:

Hali!

Nem lehet az a mellékhere?

Ugyanis ahogy a herék nem egyformák, úgy a mellékherék sem feltétlenül...

Az is lehet, hogy csak szövetszaporulat, rosszabb esetben herevisszér-sérvre (varikokele) glok, már csak azért is, mert most, hogy a köhögéskori nyilallást említed, kapásból a lágyéksérv orvosi vizsgálata jut az eszembe, amikoris az ondóvezetéket félúton a here és az ágyék közt visszakeresik a herezacskóban, majd megfogják és hüvelyk/mutatóujjal benyomják az ágyékcsatornába, ezt követően megkérik a pácienst, hogy köhögjön. Ha ekkor valahol fáj, ill. erős ellennyomás van, az le7 ágyéksérv, ha csak fáj, akkor herevízsérvre tippelek.

mi is ez.

Mióta vizsgálod a heréidet és milyen időközönként? Rendesen fürdés után?

Sztem vizsgáltasd ki magad az urológusnál és tisztáztasd le, mi is ez!?

Egyébként jó a kérdés, és örülök, hogy feltetted. :-)

Üdv: EE

2010. jan. 5. 05:57
 5/7 A kérdező kommentje:

Egyenlőre nem tudom kivizsgáltatni az biztos, mert most van a vizsgaidőszakom, és arra kell az idő, max ha lesz egy hosszaab szünet. De egyébként mint mondtam, ez a köhögésre való fájdalom, ez csak nagyon ritkán jelentkezik.

Lenne még 1 kérdésem: ha ezek közül lenne a probléma, amit te írtál, az veszélyes? vagy nagy a kockázata?

2010. jan. 5. 14:13
 6/7 anonim ***** válasza:

Hali ismét!

Én kivizsgáltatnám, méghozzá minél előbb. Az ugyanis nem tisztázott, mi a bajod, Tesó! Az meg, hogy most mikor jelentkezik a nyillalás, ill ritka a köhögés az sztem tökmindegy...JOBB TISZTÁZNI! A te érdekedben...

A herevisszér-sérvvel (varicokelével) kapcsolatban eddig szerencsére nekem nem volt dolgom, egyik spanom szenvedett miatta rendesen, a heréit tápláló ér miatt, ami ha kivisszeresedik, megvastagszik, úgy előbb-utóbb kidurran6 vagy elzáród6, majd elhal6 azoldali heréd, ameiket érinti. Ha tényleg az van, amit feljebb leírtam, akkor műteni kell, de így látatlanban nem tudok semmi egyéb okosat mondani, csak annyit, hogy jobb tixtázni, mielőbb, mert ha a fent leírtak vmeike fennáll... a nemzőképességed veszélybe kerül7 (impotentia generandi).

Ami pedig a ritka tüneteket (nyillalást, köhögést) illeti, lehet kezdeti fázisban lévő probléma, amely arra figyelmeztet, hogy tégy ellene vmit, mielőtt szövődmények alakulnának ki. (MEGELŐZÉS!!!)

Még azt fontosnak tartom megkérdezni tőled, hogy meg szoktad vizsgálni a heréiddel együtt az ondóvezetékeidet? Nem fájnak, s nem is érzékenyek? Vmeik oldalon nem vastagodtak meg?

Az előző kérdésemben feltett további megválaszolatlan kérdésekre is jó lenne válaszolnod, csak úgy tudok vmit mondani, Tesó!

Üdv: EE

2010. jan. 6. 02:21
 7/7 anonim ***** válasza:

Van fejlemény, Tesó?

El voltál magad kivizsgáltatni azóta?? (Ha nem, most már talán vége a vizsgaidőszaknak...)

EE

2010. febr. 2. 00:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!